Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Speedtouch en Accespoint (Conceptronic C54BRS4)

Anoniem
gerben3
2 antwoorden
 • Ik het het voor een groot gedeelte opgelost.
  Het IP van het accespoint heb ik aangepast en in de zelfde range geplaatst als de rest van het netwerk. Na een herstart kon ik hem gewoon benaderen. Alles werkt.

  Nu alleen de beveiliging voor het draadloze gedeelte nog instellen.

  Alleen vraag ik mij nu nog wel af waar de WAN poort voor is en waarom ik de configuratie voor het Internet nu in moet stellen. Volgens de configuratie van het acces point wordt die nu niet gebruikt. Hij krijgt immers alle info via de Speedtouch en wordt dus nu alleen maar gebruikt als (Wireless) switch.
 • Achter mijn Speedtouch 510I heb ik een conceptronic accespoint geinstalleerd. Hierbij had ik de speedtouch aangesloten op de WAN poort en de desktop op één van de LAN poorten en de lapop via wireless.

  Via de laptop kon ik de Conceptronic configureren, Hierbij had ik echter geen internet toegang. De desktop wel (DHCP stond op zowel de Speedtouch als de Conceptronic ingeschakeld. Beide machines krijgen een IP adres toegewezen.)
  Op advies van een ander bericht op het forum heb ik vervolgens de DHCP op de Conceptronic uitgeschakeld en de speedtouch aangesloten op de LAN poort i.p.v. de WAN poort.

  De IP adressen worden nu uitgedeeld via de speedtouch en ik heb Internet verbinding op beide computers. Echter ik kan de Conceptronic nu niet meer benaderen en ook de beveiliging van de Wireless verbinding niet aanpassen.

  Hoe los ik dit probleem op.
  ALs ik de DHCP van de Speedtouch uitshakel dan krijg ik helemaal geen Internet verbinding meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.