Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

KPN - wireless ADSL en de eMac

Anoniem
oranjegaarde
2 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  eerst mijn excuses als dit topic al eerder behandeld is. Ik heb de search forum geradpleegd en andere sites ook maar toch kan ik het exacte situatie en uitleg niet vinden, vandaar dat ik deze bericht plaats.

  Het gaat om de volgende situatie: thuis de KPN ADSL zonder telefoon-lijn aangeschaft. Ik wist het niet maar standaard sturen ze je een wireless kit om dit te bewerkstelligen en de apparatuur is gratis ook nog.

  Afijn, modem aangelegd op bestaande telefoonstekker [geen telefoon abo], en alle lichten branden groen. Volgende stap is natuurlijk meegeleverd software installeren, je USB ontvanger [Speedtouch van Alcatel/Thomson] erin steken en gaan…

  maar ik heb een eMac en KPN heeft geen Apple software. Maar volgens hen was het mogelijk zelf alles te regelen, het moet mogelijk zijn, alleen zij kunnen mij niet helpen. Los het maar zelf op…..

  Ik ben geen expert maar ging kijken en het blijkt dat ik geen AirPort in mijn eMac heb…….

  Mijn vraag is: wat heb ik dan echter nodig om verbinding te maken? Ik heb dingen gelezen over de AirPort PLUS routers en switchers enz, enz - ik ben de weg een beetje kwijt geraakt!

  En een subvraag: bij de standard uitrusting van de KPN wireless kit waren veel kabels meegeleverd. Een van hen is gewoon de ethernet kabel die je hebt bij normale ADSL aansluitingen. Ik dacht "in de tussentijd" kan ik gewoon met de kabel aansluiten…. maar niks…. heb ik dan allerlei "proxyserver instellingen" nodig om verbinding te maken? Ik heb van KPN alleen een username/password gekregen en alle literatuur/software voor de wifi kit.

  thanks for any help you can give me!

  John
 • Ik heb geen verstand van de emac, noch van KPN adsl-direct.
  Maar kan je je bedraadde netwerkverbinding nergens instellen op DHCP / automatisch IPadres krijgen / oid.
  Dan wordt je netwerkkaart (en daarmee DNS, netmask e.d. automagisch geconfigureerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.