Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk instellen

Anoniem
Flater
4 antwoorden
 • Hallo,

  ik ben nog een leek in het instellen van netwerken. Nu had ik graag een netwerk ingesteld tussen mijn vaste pc (vaste verbinding naar de router), en mijn laptop (wireless verbinding naar mijn router)

  :wink: Ik weet dat er in Computer!Totaal ooit eens een artikeltje heeft gestaan ivm het instellen van een netwerk op deze manier. (Met schema's en in te voeren ip-adrerssen).
  Kan iemand mij het nummer en jaargang laten weten waarin dit artikel staat?
  :-? Of weet hier iemand een goede site waar het instellen van zo'n netwerk van A tot … wordt uitgelegd?
  mvg,
 • Gebruik de wizard eens om een thuisnetwerk te installeren. Rechts klikken op Mijn netwerklocaties en kies Eigenschappen. Kies daar "Een thuisnetwerk of klein bedrijfsnetwerk instellen".
 • Dat heb ik al eens geprobeerd, maar het is zo onoverzichtelijk. Ik vind het gemakkelijker dat ik weet wat ik doe.
  Ik heb reeds meerdere malen de wizard geprobeerd, maar ofwel is het een bedraad netwerk dat je maakt, oftewel een draadloos. De combinatie is me niet duidelijk, en met die netwerkdiskette lukt het al evenmin. Het is bij m'n broer dat ik die installatie zou gaan waarmaken… Ik had graag een overzichtje gehad in de vorm van: eerst dit, dan dat dan…

  mvg,
 • Zowel de laptop en PC zijn verbonden met de router. Van de router krijgen beide een IP adres. Zorg dat ze in dezelfde werkgroep zitten. Klik rechts op "Deze Computer" en kies Eigenschappen. Kies het tabblad Computernaam en kies Wijzigen. Geef daar op beide systemen eenzelfde werkgroep op (Bijvoorbeeld gewoon "werkgroep"). Gedeelde mappen kun je nu bereiken via "Mijn netwerklocaties". Tevens kun je in de adresbalk van explorer intypen \\computernaam of \\ipadres. Je krijgt dan een overzicht van de gedeelde mappen en/of printers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.