Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

thuisnetwerk tussen XP en Win2000 pc's

Anoniem
Hans.Vosman
12 antwoorden
 • Wellicht al eens eerder behandeld, maar heb het (nog) niet terug kunnen vinden op dit forum.
  Heb 2 pc's, eentje met XP en de andere met Windows 2000 erop draaiend.
  Ze maken inmiddels allebei gebruik van internet via een draadloze router met op beide pc's een usb-ontvanger.
  Maar nou wil ik ook nog bestanden van de ene pc op zolder naar de andere pc beneden toe kunnen sturen.
  Ik wil dus een thuisnetwerk.
  In XP is dat een fluitje van een cent, maar de combinatie Win 2000 en XP, daar kom ik niet uit.
  Iemand tips?

  Thanks,

  Remco
 • Zorg dat ze beide in dezelfde werkgroep zitten. Controleer vervolgens de onderlinge verbinding via start > uitvoeren > cmd [enter] > ping "ipadres van andere pc". De firewall van XP wil de zaak nog wel eens tegenhouden, zet die even uit om te testen of configureer hem goed.
 • Bedankt voor de snelle en heldere uitleg. Lijkt zo simpel.
  Ga het snel uitproberen (zal wel morgen worden, gaaap)

  Groeten,

  Remco
 • Probleem is vaak van XP naar 2000. Let goed op de foutmelding en meldt deze letterlijk. Is namelijk erg belangrijk. Meestal alleen een kwestie van werkgroep en gebruikersnaam.
 • Tja…
  Ik heb een poging gedaan.
  XP is geen probleem, die wizard sleept me er wel door heen.
  Maar ik weet gewoon niet wat ik in Windows 2000 moet doen om die computer mee te laten doen in het thuisnetwerk van win XP, laat staan dat ik die computer zichtbaar kan maken.
  Ik heb in XP met de wizard een klein thuisnetwerk ingesteld, daar zit nu alleen die ene pc in. In Windows 2000 heb ik een nieuwe werkgroep aangemaakt met dezelfde naam als die XP computer.
  Maar dan…
 • Nieuwe werkgroep hoeft, naam veranderen is ook goed. Een nieuwe werkgroep moet wel toegekend worden aan een gebruiker. Heb je dat ook gedaan?
 • Ook bestandsdeling aangezet?
 • Voor zover ik er wijs uit kan worden (en kan zien): twee keer ja. De nieuwe werkgroep is toegekend aan de adminstrator en de bestandsdeling staat aan (beide in Windows 2000).
  Ik weet het ff niet meer, hoor.
  Ik zou bijna windows Xp voor die andere computer gaan kopen…
 • Hmm, Win2000 controleert op gebruikersnaam. Vreemd bij mij gaat het tot nog toe :roll:, vrij makkelijk. Nu zou ik zelf de Adminstrator niet gebruiken als test gebruiker. Gewoon een echte gebruikersnaam lijkt me praktischer. Oh ja, kijkend op dit forum dan gaat het met Windows XP ook nogal vaak mis, dus een echte oplossing lijkt me dat niet. Verder ook nog heel wat werk. Heb je ook een station gedeeld op beide systemen?
 • [quote:381c58dc84="remcog"]De nieuwe werkgroep is toegekend aan de adminstrator [/quote:381c58dc84] De adminstrator account heeft toch wel een wachtwoord. Een adminstrator account zonder wachtwoord is af te raden. Om in Windows 2000 professional bestanden te kunnen delen is een account met wachtwoord vereist. Tenzij je de guest account inschakelt. Check deze discussie.
 • Tja, bij mij is volgens 'control userpassword2' de gast account uitgeschakeld terwijl 'computerbeheer' dat niet aangeeft. Dat is verwarrend. Zou ik de account ook daar uitschakelen, dan werkt dan blokkeert mijn thuisnetwerk. Maar goed, standaard zou dit dus altijd zo staan, want ik hebt de gast account dus zelf nog nooit handmatig ingesteld. DUs als het niet werkt, dan kijk ik toch eerst de andere instellingen na.
 • [quote:fd6ac71331="Hans.Vosman"]Tja, bij mij is volgens 'control userpassword2' de gast account uitgeschakeld terwijl 'computerbeheer' dat niet aangeeft. Dat is verwarrend.[/quote:fd6ac71331] Bedoel je Computer Management? Start > Run en typen [code:1:fd6ac71331] compmgmt.msc [/code:1:fd6ac71331][Enter] > Local users and groups > Users. Zie afbeelding. Als er een kruisje staat door Guest, dan is deze account toch uitgeschakeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.