Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk met router XP en 98SE werkt niet

Anoniem
fabstar81
12 antwoorden
 • Dag,

  Ik heb een Windows XP pro laptop aangesloten op een ruoter. Zelfde werkgroep. Op de 98 pc kan ik wel een connectie maken naar XP maar andersom niet. Ik zie de 98 pc wel in de werkgroep staan (in de verkenner van XP) en ik kan hem ook pingen. Maar krijg via de verkenner steeds de melding: "Werkgroep niet toegankelijk. U heeft mogelijk niet de juiste machtigingen tot deze netwerkbron".

  Verdere info:
  - IP adres wordt uitgedeeld door router.
  - Allebei dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord (wl ook wel eens helpen …)

  Wie kan me helpen?
 • Wachtwoord doet er overigens niet toe. En anders vraag Windows er specifiek wel om. Het niet toegankelijk zijn kent vele oorzaken. Meestal ligt er toch echt een firewall dwars. Welke firewall(s) gebruik je op het Windows XP en 98 systeem?
 • Alle firewalls staan uit …
 • Netwerk wizard op het XP systeem uitgevoerd?
 • Ja heb ik ook gedaan …
 • Je moet wel even bestands en printerdeling op het W98 machinetje installeren (via netwerk omgeving) Dan aanmelding zetten op microsoftnetwerken, reboot PC. en nu nog even rechtklikken op de map die je wilt delen, en delen kiezen.
 • en firewalls deinstalleren op de clients. wil ook wel eens beter helpen dan alleen maar uitzetten
 • [quote:71015dd2f7="peterkramer"] Dan aanmelding zetten op microsoftnetwerken[/quote:71015dd2f7]Dit hoeft niet. Client moet wel zijn geinstalleerd. Aanmelding betekent aanmelden met wachtwoord. Moet ook werken met Windows aanmelding.
 • Beste Hans, fabstar81,

  Ik heb op de 98 machine de firewall gedeinstalleerd en rara, hij maakt weer verbinding. De firewall was van Kerio. Vreemd toch dat het niet werkte aangezien ik hem open had gezet voor een aantal ip adressen in het netwerk, waaronder ook de xp machine. Het was voor mij de eerste keer dat ik Kerio gebruikte. Voorheen gebruikte ik Sygate en die beviel me goed, totdat het icoontje uit de systemtray verdween … Zonealarm geeft altijd opstartprobelemen bij 98SE, corrupt logbestand bij afsluiten en dan bij opstarten scandisk de hele tijd. Erg vervelend.

  Heeft één van jullie misschien een andere firewall die goed op een windows 98SE machine werkt?

  Bij voorbaad dank …
 • Personal Firewall, is dacht ik de voorganger van de huidige Kerio versie. Netwerk openzetten vaak moeizaam omdat het opgeven van een IP-bereik niet altijd echt makkelijk is.
 • waarom neem je uberhaupt een firewall op je clients? als je je router goed geconfigged hebt is er nix aan de hand. inkomend that is…

  had op mn laptop altijd kerio, maar die ging altijd uit als ik thuis weer in mn netwerk kwam, anders werkte het gewoon niet. (heb ook niet echt goed geconfigged). nu gewoon nix geen firewalls meer…op laptop zelfs geen AV :D risky business ey?! :)
 • Ok, bedankt voor het advies. Ik houd voorlopig mijn firewall van de client af, inderdaad zit er op de router ook een firewall …

  Ik sluit af.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.