Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bestandsdeling lukt niet in beide richting!

Anoniem
sjouwer
12 antwoorden
 • :cry: Beste forum lezers,
  Ik heb dit forum al zo goed als geheel doorgelezen voor mijn probleem, kan nog steeds het juiste antwoord niet vinden.
  Ik heb 3 PC via een Speedtouch510 op een thuisnetwerk aangesloten. Met alle PC wil ik bestanden delen. Bij één PC (Compaq) kan ik wel alles benaderen naar PC1 & PC2 toe, echter vanaf deze twee PC's kan ik niet komen bij de accounts van mijn kinderen op de Compaq. Ik krijg hierop een foutmelding dat ik niet de juiste machtigingen heb voor deze netwerkbron. Ik ben dan zelf ingelogd als administrator.
  Ik kan wel hierop bij het gebruikers account alle bestanden benaderen.
  Dus netwerk is volgens mij goed echter ik denk dat ik iets over het hoofd heb gezien maar kan er niet achter komen.
  Alle PC's draaien onder WinXP home en hierop draait nergens de XP-Firewall.
  Wat wil ik nu nog, dat ik ook vanaf PC1 & PC2 de bestanden van de accounts van mijn kinderen kan benaderen.
  Nogmaals ik heb via internet al van alles geprobeerd en ook op diverse forums gekeken echter zonder resultaat.
  Ik hoop dat iemand mij het juiste antwoord kan geven zodat ik dit probleem eindelijk eens kan oplossen.

  Bvd
  Frans vd Fliert
 • Tja, de foutmelding geeft het al aan…. Je hebt dan de gebruikersnaam en het ww nodig van de andere accounts..
 • Hoe komt het dat ik zonder wachtwoorden dan wel met de andere PC's op alle accounts terecht kan.
  Dit zou dan ook problemen moeten opleveren.

  Frans.
 • Op die andere accounts staan geen wachtwoorden? De accounts waar je niet op kan zijn gepersionaliseerd? (dus encrypted?)
 • [quote:eca4e0cde9="vd Fliert"]Wat wil ik nu nog, dat ik ook vanaf PC1 & PC2 de bestanden van de accounts van mijn kinderen kan benaderen.
  [/quote:eca4e0cde9]Als ik het goed begrijp wil je vanaf PC en PC2 naar de Comapq en dat werkt niet. Alleen de tekst is wat verwarrend. Want eerst stel je dat je zelfs als administrator dit niet kan, en vervolgens zeg je dat het voor de gebruikerslogins wel werkt. KLopt dit of zitten die gebruikers gewoon op de COmpaq? Verder conslusie juist dat het netwerk op zich okay is. Weet je zeker dat er geen firewall aan staat? DIt is namelijkl een typisch firewall probleem. In 2e instantie Windowsd rechten. Gan na of de gast login actief (check onder Computerbeheer).
 • Nogmaals een uitleg:
  3 PC's in het netwerk. PC1 enkel admin account, PC2 enkel admin account, PC3 (Compaq) admin + 3x kids account.
  Alle drie PC hebben het zelfde admin account. Ik wil met PC1 en PC2 ook op het account vd kids komen. Dit kon altijd met de oude PC die dezelfde accounts hadden als nu PC3.
  PC3 is dus de vervanger geworden van de vierde waarbij alles goed heeft gewerkt.
  Ik heb nogmaals alles nagelopen en met wachtwoorden geprobeerd, ook de gast account aangezet, echter niets heeft geholpen.
  Ik krijg steeds die melding "U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron".
  Daarbij heb ik de oude PC nog draaiend en hierbij dus geen problemen met wachtwoorden en/of gast accounts. Ik heb op de oude PC gewerkt met verschillend admin account, zelfs hiermee kon ik op alles inloggen.

  Graag jullie hulp hiervoor, ik kom er niet uit.

  Frans.
 • Dus PC3 is nieuw, en aan PC1 en PC2 is niks gewijzigd? Dan zou ik toch eens goed kijken of er op PC3 niet toch een firewall aan staat. Is wel verstandig data dat zo is. Heb je de Netwerkwizard op die computer wel uitgevoerd? Oh ja, misschien een misverstand, een adminstrator kan automatisch niet alles, tenzij dat is toegestaan. Op zich vergelijkbare instellingen als een gebruiker met het verschil dat een adminstrator de instellingen kan veranderen. Vanuit een netwerk gezien blijft het een gewone gebruiker.
 • Wat Hans hier schets klopt, echter op geen PC draait nu een firewall. Anders kan ik toch ook niet inloggen op het admin account van PC3, zou toch ook geblokt moeten worden door de firewall.
  Netwerkwizzard is ook op deze PC uitgevoerd.
 • [quote:6a3d5cd3d8="vd Fliert"]Anders kan ik toch ook niet inloggen op het admin account van PC3, zou toch ook geblokt moeten worden door de firewall.
  [/quote:6a3d5cd3d8]Dat ligt eraan hoe je inlogt, via de computer zelf dan doet die firewall er niet toe. Een firewall kan het verkeer in 2 richtingen blokkeren, dus als het de ene kant op wel werkt, dan zegt dat niks over de andere richting. Wanneer bestandsdeling is ingesteld (via bv de netwerkwizard) dan kiest Windows XP zelf de meest waarschijnlijke instellingen die eigenlijk altijd werken, nou ja, bij mij tenminste. Heb je bestandsdeling wel aanstaan op PC3?
 • Ja dit staat aan.
  Heb net alle PC nogmaals met de wizard opnieuw een thuisnetwerk laten configureren, nu voor de zekerheid met een nieuwe werkgroep.
  Het resultaat blijft nog steeds dat ik met PC1 en PC2 en oude PC de accounts vd kids niet kan benaderen.
  Terwijl ik op de oude PC dezelfde accounts heb met wachtwoorden en deze zijn zonder problemen te benaderen.
  Rararara

  Mvg,
  Frans
 • Ik blijf bij de firewall op PC3 en anders iets met je gast account. Het is toch ook zo dat alle computer Windows XP draaien (dit vanwege de netwerk wizard)? Alle PC's ook Home versie of toch ook Professional? En de aanmelding is vergelijkbaar: welkomstscherm met plaatjes en gebruikersnaam? Of is het een Windows aanmeldvenster met gebruikersnaam/wachtwoord. Die laatste vraagt een andere netwerkinstelling …
 • Alle PC draaien op XP-Home en op geen vd PC staat de firewall aan.
  Ik ben het halve weekend nog aan het zoeken geweest en op het internet gekeken maar tot nog toe geen verbinding naar die bewuste accounts op de nieuwe PC.
  Ik begin het op te geven.

  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.