Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

linksys wrt54G bij xs4all?

Anoniem
kid jansen
5 antwoorden
 • Op dit moment heb ik 1 computer aangesloten op mijn adsl-verbinding met een speedtouch 51 modem. Het modem staat naast de telefoonaansluiting en de computer staat op zolder.
  binnenkort wil ik een tweede computer ook op internet aansluiten. Omdat ik geen nieuwe kabels wil trekken zit ik te denken aan een draadloze verbinding. Maar op zolder wil ik gewoon een bekabelde verbinding houden.
  Nu heb ik begrepen dat dat kan met een modem/switch/router.
  Bij mijn computerboer kan ik een Linksys Wireless-G LAN Router WRT54G kopen. Maar ik heb begrepen dat je niet ieder modem bij elke provider kunt gebruiken.
  - Wie weet of dit modem werkt bij xs4all op het KPN-netwerk? Bij xs4all en KPN wordt dit modem niet genoemd.
  - Erg veel weet ik er nog niet van: is het zo dat zo'n switch/router dan werkt als verbindingsschakel tussen de verschillende computers?

  Groeten

  Gerard
 • "- Wie weet of dit modem werkt bij xs4all op het KPN-netwerk? Bij xs4all en KPN wordt dit modem niet genoemd."
  Voor zover ik kan nagaan is dit geen modem maar alleen een router met wireless accesspoint. Die hang je achter de bestaande modem en heeft dus nauwelijks met je provider te maken. Wel is belangrijk dat modem en router met elkaar overweg kunnen.

  Sinds een aantal maanden gebruik ik zelf de Linksys WAG354G, modem-router-wireless accesspoint, met HCCnet/KPN. Het is een prettig klein kastje met vrolijk brandende of knipperende ledjes dat je aan de wand kunt hangen. Het heeft een interne antenne. Gekocht bij routershop.nl

  "- Erg veel weet ik er nog niet van: is het zo dat zo'n switch/router dan werkt als verbindingsschakel tussen de verschillende computers? "

  Ja, in mijn geval gaat de inkomende kabel vanaf de splitter naar dit kastje en het heeft vier ethernet aansluitingen voor vaste verbindingen.
  Ik heb twee bureaucomputers met een vaste verbinding en een draadloze verbinding met een laptop, die een zwervend bestaan door het huis leidt.
  Vanaf elke computer kun je naar buiten en ze "praten" ook met elkaar.

  Als je de bestaande modem wilt blijven gebruiken heb je dus alleen een router-wireless accesspoint nodig. Dat is iets goedkoper maar de firewall instellingen met aparte modem en router zijn soms wat ingewikkelder.
 • Een Linksys WRT54G werkt hier goed met HetNet (KPN) en de SpeedTouch 510. Als je al een modem hebt is een modemrouter overdreven. Ik zou die WRT54G zeker gebruiken.
 • Ik heb Wanadoo ADSL Lite (KPN) met Speedtouch 510 en ook een Linksys WRT54G. Het draadloos werkt opzich allemaal prima en de internettoegang ook, maar vanachter de linksys (zowel ethernet als wireless) kan je niet op het netwerkgedeelte wat direct op de Speedtouch is aangesloten.
  Dat ligt er denk ik ook aan dat de Speedtouch een IP reeks gebruikt vanaf 10.0.0.150 met Gateway 10.0.0.138 en de Linksys respectievelijk 192.168.1.100 en 192.168.1.1


  De setup bij mij is als volgt:

  Vanaf 510 één kabel naar WRT54G op mijn kamer, en één kabel naar zolder.
  Dan zitten achter die WRT54G mijn twee PC's, en mijn pa's laptop draadloos
  Die kabel van zolder wordt daar op een budget router/switch gesplitst naar twee oude beestjes.
 • "Dat ligt er denk ik ook aan dat de Speedtouch een IP reeks gebruikt vanaf 10.0.0.150 met Gateway 10.0.0.138 en de Linksys respectievelijk 192.168.1.100 en 192.168.1.1 "

  Ik meen dat je de ip adressen van de Linksys kunt wijzigen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.