Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

configureren SMCWEBT-G

Anoniem
Cor2
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Omdat de draadloze ontvangst op de pc van mijn zoontje zeer laag was(nieuwbouw…)heb ik op advies van Vobis een SMC Ethernet Bridge gekocht, die volgens de verkoper gemakkelijk te installeren zou zijn. NIET dus; de handleiding van SMC is bedroevend slecht alsook de informatie op hun site. Ook bij Vobis word ik niet veel wijzer, dus ik hoop dat er hier mensen zijn die weten hoe het werkt.
  Het apparaatje kan volgens de verpakking gebruikt worden als 1) ethernet adapter 2)accesspoint 3)repeater, maar nergens wordt duidelijk gemaakt welke keuze er nodig is om de draadloze ontvangst op andere plaatsen in huis te verbeteren. Ik heb volgens de handleiding het apparaat met de meegeleverde kabel aan mijn Linksys router gekoppeld.
  Alle drie de led's op het apparaatje (TX/RX, LINK/ACT, POWER) staan aan.
  De installatiewizard op de meegeleverde CDrom vraagt welke modus er geïnstalleerd moet worden: 1) ethernet client 2)Access Point 3)Repeater.
  Welke moet ik nu kiezen? Vervolgens: welke informatie moet ik invoeren, die van de reeds aanwezige Linksys router? Via de webbrowser heb kan ik toegang krijgen tot de Linksys, maar wanneer ik de SMC wil benaderen (192.168.2.25)wordt er niets gevonden. Wanneer ik de pc van mijn zoontje de beschikbare netwerken laat weergeven, worden zowel de Linksys(Speed Of Light) als de SMC gezien. Wanneer ik echter dubbelklik op de SMC kan er geen verbinding tot stand worden gebracht.

  Bij voorbaat onze hartelijke dank voor uw hulp!
 • Ik ken de SMC niet, maar als jij hem bedraad aan je router hangt, dan wordt het een Accesspoint. In de Accesspoint moet vervolgens dezelfde beveiligings info worden ingevoerd als in je router. Zonder dat komt de verbinding niet tot stand. Bovendien dient het gekozen protocol door zowel Accesspoint als je adapter in de PC hetzelfde protocol ondersteunen.
 • Ik heb via 192.168.1.1 de instellingen van de Linksys router die ik al had staan benaderd. Omdat de handleiding van de SMC melding maakte van een statisch IP adres in het bereik van 192.168.2.xxx heb ik de IP van de Linksys veranderd in 192.168.2.1, het subnetmasker stond hetzelfde als in de handleiding, 255.255.255.0. Vervolgens heb ik zoals in de SMC handleiding staat in mijn webbrowser 192.168.2.25 ingeklopt, waarna ik verbinding zou moeten krijgen met de SMC voor verdere configuratie. Hierna kan er echter GEEN verbinding tot stand worden gebracht. Ik heb het nog meerdere malen geprobeerd met de wizard software van SMC, maar ook daar kan geen verbinding worden gemaakt. Wat zou er fout zijn gegaan???

  bij voorbaat dank,
  Cor
 • En het ip-adres van je PC? Heb je die ook aangepast?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.