Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Modem weigert..

Anoniem
aapjeh
6 antwoorden
 • Sinds enkele dagen laat mijn modem (SpeedTouch 510) een "ventilerend geluid" horen als hij aanstaat. Sinds gisteren knippert het achterste lampje van de drie die bovenop zitten, zeer onregelmatig. Ik heb de handleiding van de modem geraadpleegd en deze vertelt dat wanneer het achterste lampje knippert, de verbinding met het Ethernet is verbroken of niet goed werkt. Wanneer dit lampje uit is, maakt het modem ook nog een "lager ventilerend geluid", en wanneer het lampje gewoon brandt, maakt hij een iets "hoger ventilerend geluid". Hieruit leid ik af dat de modem "moeite" heeft met de verbinding van het Ethernet (te stabiliseren).

  Ik neem dus aan dat het modem versleten is, en dat ik een nieuwe moet. Hij is nu zo'n 3 jaar oud. Wat zijn de kosten van een nieuwe modem, of krijg ik deze modem gratis (omdat dit niet hoort)? En hoe kóm ik nu daadwerkelijk aan een nieuwe modem?
 • Beste,

  ik had dit probleem ook met mijn oude alcatel speed touch home. Deze was defect geraakt, en ik heb bij de computer zaak in de buurt een Alcatel Speed touch 530I gekocht en werkt weer perfect. Voor mijn modem defect was had deze de volgende symtomen: moeilijke syncronisatie en zeer traag internet.

  Maes Sebastiaan
 • Ik heb net even gekeken bij computerzaken hier in de buurt, maar ze verkopen nergens een Speedtouch.. :(

  Wie weet hoe ik hier aan kom?
 • [quote:e01f14b4d1="aapjeh"]Ik heb net even gekeken bij computerzaken hier in de buurt, maar ze verkopen nergens een Speedtouch.. :(

  Wie weet hoe ik hier aan kom?[/quote:e01f14b4d1]
  Kijk hier en hier eens.
 • Waarom een speedtouch?…. Je kan ook een ander merk modem gebruiken in combinatie met KPN of ander netwerk… Ik heb zelf een BBNED aansluiting met eigen modem (eminent)… De modem die ze bijgeleverd hebben gebruik ik niet…. Mede omdat het modem geen Wireless-accesspoint heeft.
 • Mwoah, niet persee Speedtouch, dat was ietwat ongelukkig geformuleerd van me. Maar ik denk dat ik toch wel weer een Speedtouch neem, ik zie niet in waarom ik persee een ander zou moeten gebruiken nu.

  @Davykager: Bedankt! Nu weet ik wat ik ongeveer kwijt zal zijn :)

  Zit er verder geen garantie meer op het apparaatje dat nu stuk is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.