Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Tornado 242 of 140

Anoniem
Captain_Kansloos
3 antwoorden
 • Ik heb een Tornado 140 router en sinds kort een Tornado 242 router. Deze zou beter qua beveiliging zijn en meer opties hebben. Bij de 140 kan ik voor WPA TKIP of EAS kiezen. Bij de 242 alleen WPA. In het overzicht van netwerken zie ik vervolgens staan dat TKIP wordt gebruikt, die minder veilig is dan EAS.
  Ook kan ik broadcasting van de SSID uitzetten bij de 140 en niet bij de 242.

  Voor de beveiliging kan ik kiezen uit:
  None
  Wep: 64,128 of 256 bit Shared Key
  802.1x: 64 of 128 (radius server ip, radius port, radius shared key)
  wpa psk: ascii of hex
  wpa: radius server ip, radius port, radius shared key

  Welke van de hierboven genoemde beveiligingen is het beste? En welke van de twee routers is beter? De 140 of de 242?
 • Zelf heb ik voor de beveiliging het volgende ingesteld: WPA-PSK TKIP ASCII-code omdat je de code op iedere pc moet ingeven die jouw access-point willen benaderen… Controle op MAC-adres, SSID-broadcast uitgezet (anders ziet iedereen dat jouw netwerk bestaat, niet nodig)

  WPA-PSK is sterker dan WEP (een netwerk beveiligd met WEP is redelijk snel te kraken) en voor WPA: radius-server heb je een aparte server nodig die de beveiliging regeld.

  Het leuke is misschien dat je de twee accesspoints kan gaan gebruiken om het bereik van je netwerk te vergroten… Brigding heet dat…

  Voor de rest geen ervaring met de routers zelf… Ik zou kiezen voor degene met de WPA-beveiliging…

  Succes
 • Nog even gekeken op de website van tornado (allied data technologies) en het kwam mij allemaal wel erg bekend voor… Het zijn allebei, waarschijnlijk na een firmware update van de 242, WPA-te beveiligen… De technologie is hetzelfde als die van eminent… Ik herken de configuratie-schermen van mijn eigen modem. Het maakt niet uit welke modem je gaat kiezen… ze zijn allebei even goed te beveiligen mits voorzien van de laatste firmware

  gr RK

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.