Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys WRT54G

Anoniem
kid jansen
10 antwoorden
 • Ik heb sinds gisteren mijn nieuwe laptop + Linksys WRT54G. Volgens mij is er standaard geen beveiliging, dus moet ik dat handmatig instellen.

  Wat is nu het daadwerkelijke risico wat je loopt als je niks aan deze beveiliging doet? En is het aan te raden de stekker bij niet gebruik uit de Linksys te halen?

  Thanks!


  CANE
 • Stekker hoeft er niet uit. Mag wel. Instellingen blijven behouden met de stekker eruit, gaan alleen verloren bij een harde reset.

  Als je niet beveiligt kan iedereen van je draadloze verbinding, dus intern netwerk EN internet, gebruikmaken. Bij de opzet van een netwerk kunnen kwaadwillenden ook bij alle informatie op je computer-s.

  Dus absoluut beveiligen. http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html
 • Dat beveiligen gaat nog niet zo heel makkelijk, wij hebben thuis een speedtouch 510, linksys wrt54g. Daarop zijn vier vaste pc's en een laptop aangesloten. Maar zodra ik het draadloos voor de laptop beveilig krijg ik geen verbinding meer. Uiteraard gelijke instelling (voor zover mogelijk) op zowel de wrt54g als op de laptop.
  Misschien dat een mooi draadloos pcmcia kaart voor de laptop zou helpen, ipv die onboard chip. Dan het liefst linksys, 802.11g 54Mbps en WPA2 personal/enterprise.
 • Heeft die linksys tegenwoordig niet zo'n "secure easy setup"?
  http://www.linksys.com/
 • Ja, maar dat werkt voor geen meter, ik heb uiteindelijk nog alles handmatig moeten instellen. Volgens mij is die draadloze netwerkkaart die is ingebouwd in die laptop gewoon niet zo slim en niet zo goed. Hij is vooral traag, meer dan 4Mbps haal je niet terwijl je toch zeker wel 6Mbps zou moeten kunnen halen met 802.11b.
 • [quote:f2813c2589="KeesA"]Stekker hoeft er niet uit. Mag wel. Instellingen blijven behouden met de stekker eruit, gaan alleen verloren bij een harde reset.

  Als je niet beveiligt kan iedereen van je draadloze verbinding, dus intern netwerk EN internet, gebruikmaken. Bij de opzet van een netwerk kunnen kwaadwillenden ook bij alle informatie op je computer-s.

  Dus absoluut beveiligen. http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html[/quote:f2813c2589]

  Maar als mijn gewone computer niet draadloos is, dan kunnen ze deze toch niet in?
 • [quote:e0e61fa615="kid jansen"]Ja, maar dat werkt voor geen meter, ik heb uiteindelijk nog alles handmatig moeten instellen. Volgens mij is die draadloze netwerkkaart die is ingebouwd in die laptop gewoon niet zo slim en niet zo goed. Hij is vooral traag, meer dan 4Mbps haal je niet terwijl je toch zeker wel 6Mbps zou moeten kunnen halen met 802.11b.[/quote:e0e61fa615]

  KJ, staat ergens hoe je deze instelling hebt ingevoerd? Zie namelijk door de bomen het bos niet meer :roll:
 • Ga er nou eens rustig voor zitten. Geef de router een harde reset (dus terug naar standaardinstellingen). Ga met de link die ik je gaf stapsgewijs aan de slag. Dan is het echt een kwestie van een paar stappen. SSID (netwerknaam) invoeren op router + aangesloten computers en in de wireless-sektie een beveiliging (WEP of WPA) kiezen. De beveiligingssleutel op router en aangesloten compus invoeren en de verbinding moet er zijn nadat je router en compus opnieuw hebt opgestart.
 • Die onboard wireless chip van die laptop heeft niet dezelfde beveiligingsopties als de wrt54g. Dus het is nogal wat probeerwerk, uiteindelijk was het niet gelukt, maar misschien dat driver updates voor die netwerkkaart nog iets helpen, op de wrt54g heb ik nu de nieuwste staan: 1.00.4 WRT54Gv5
 • [quote:6bac23c012="kid jansen"]Die onboard wireless chip van die laptop heeft niet dezelfde beveiligingsopties als de wrt54g. Dus het is nogal wat probeerwerk, uiteindelijk was het niet gelukt, maar misschien dat driver updates voor die netwerkkaart nog iets helpen, op de wrt54g heb ik nu de nieuwste staan: 1.00.4 WRT54Gv5[/quote:6bac23c012]
  Firmware van de netwerkkaart updaten helpt misschien, maar WEP wordt toch algemeen ondersteund dus dat moet ie toch hebben?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.