Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ssid uitschakelen met software

Anoniem
None
5 antwoorden
 • In de winkel heb ik laten informeren over een draadloze router. Uiteindelijk is de keuze een Tornado 242 geworden. In tegenstelling tot de 140 kan ik bij de 242 niet de broadcasting van de ssid uitzetten. In de winkel werd mij verteld dat deze optie niet zo veilig is en dat het vrij eenvoudig te achterhalen is.

  In de HccLink (bijlage die vanmiddag bij de nieuwe ComputerTotaal zat) staat echter dat dit juist wel handig is.
  Inmiddels kan ik niet meer terug naar de winkel om de router om te ruilen. Is het via speciale software alsnog mogelijk om de ssid uit te zetten?
 • [quote:8ea4195128="yolk2003"]In de winkel heb ik laten informeren over een draadloze router. Uiteindelijk is de keuze een Tornado 242 geworden. In tegenstelling tot de 140 kan ik bij de 242 niet de broadcasting van de ssid uitzetten. In de winkel werd mij verteld dat deze optie niet zo veilig is en dat het vrij eenvoudig te achterhalen is.

  In de HccLink (bijlage die vanmiddag bij de nieuwe ComputerTotaal zat) staat echter dat dit juist wel handig is.
  Inmiddels kan ik niet meer terug naar de winkel om de router om te ruilen. Is het via speciale software alsnog mogelijk om de ssid uit te zetten?[/quote:8ea4195128]
  Dat zal waarschijnlijk via de web-interface moeten..
  En als die dat dus niet odnersteund kun je misschien eens een andere firmware(hack) erop zetten.
 • Ik heb de laatste firmware gedownload, maar de optie zit er niet bij. Dus dan zal het wel niet mogelijk zijn denk ik. Misschien in de toekomst hopelijk.
 • Ik heb een linksys WRT54G, hier zit de optie SSID broadcast in of uitschakelen er gewoon standaard op, ik heb hem ook uitstaan.

  Als je verder jouw draadoze netwerk met WPA en MACfiltering aftimmer, zou je volgens mij toch verder gewoon veilig moeten kunnen netwerken.

  En als laatste nog, even de webinterface van de router met een password beveiligen (in ieder geval niet de standaardpassword laten staan).
 • Hum, een beetje vreemd dat de Tornado 242 geen SSID kan verbergen… Ik heb zelf een eminent em4114 en die hebben eigenlijk dezelfde webinterface… (onder het kopje wireless) Maar goed het maakt in principe niet uit of je de SSID zend of niet…. De buurt weet alleen dat jij een draadloosnetwerk hebt….

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.