Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[Vigor2200E] DHCP probleem

Anoniem
jolo
1 antwoord
 • Het lijkt erop dat ik een probleem heb, met mijn Draytek Vigor2200E. Firmware 2.3.8. Daarop zijn 4 pc's aangesloten.

  A)
  1 -> PC1 OK
  2 -> PC2 OK
  3 -> PC3 OK
  4 .> PC4 OK

  Op deze pc zijn multiboot besturingssystemen. Onder andere Windows XP/2000/Me/98Se. Ook Linux en FreeBSD. Op al deze 4 pc's heeft internet gewerkt. Vandaag had ik plotseling geen internet meer op PC2.

  B)
  1 -> PC1 OK
  2 -> PC2 Geen internet meer.
  3 -> PC3 OK
  4 .> PC4 OK

  Echter zowel het ledje van PC2 en aansluiting 2 van de router brande nog gewoon. Ook was op PC2 volgens Windows XP de netwerk verbinding in orde. Omdat in zowel PC1 en PC2 een 3Com905C zit, heb ik deze met de diagnostiche software van de fabrikant getest.

  De beide pc's had ik daarvoor opgestart met een Windows98Se bootdiskette. De interne test was van deze beide netwerkkaarten OK. De externe test, waarbij er van de ene netwerkkaart echo packets naar de andere netwerkkaart wordt gestuurd mislukte. In beide richtingen.

  Eerst heb ik even tijdelijk PC1 en PC2 losgekoppelt van de router. En deze met elkaar verbonden via een cross-cable. Toen lukte die externe test wel. In beide richtingen. Dus de router weer aangesloten. Ik probeerde hetvolgende.

  C)
  1 -> PC1 OK
  2 -> PC3 Geen internet.
  3 -> PC2 OK
  4 .> PC4 OK

  De externe test van PC1 en PC2 lukte nu ook in beide richtingen. Dus probeerde ik nog

  D)
  1 -> PC1 OK
  2 -> PC2 Geen internet
  3 -> PC3 OK
  4 .> PC4 OK

  Zelfde als A) alleen gebruik ik nu de blauwe utp kabel van 1 -> PC1 op 2 -> PC2. De andere utp kabels zijn grijs. De provider hier is UPC. Alle 4 pc's zijn als DHCP geconfigureerd. De pc die geen internet heeft, krijgt ook geen ip adres meer toegewezen van de router. Het lijk er dus op dat er iets mis is met de router. Maar wat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.