Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys wireless router achter Wanadoo Lifebox

Anoniem
brainwave424
7 antwoorden
 • Ik ben sinds kort in het bezit van een Wanadoo Lifebox (met telefonie aansluiting). Daarnaast heb ik een Linksys wireless router (WRT54G-EU).
  Deze twee wil ik achter elkaar koppelen. Hoe moet ik te werk gaan?
  De lifebox moet eerst vanwege de telefonieaansluiting. Bijkomend probleem is dat de lifebox en linksys beide hetzelfde IP adres hebben. (192.168.1.1). Heeft iemand hier al ervaring mee?
 • Je zult het IP-adres van de livebox moeten wijzigen. Bovendien zal je de DHCP-server in de livebox een andere IP-range moeten geven. Deze mogen niet in hetzelfde netwerk zitten als 192.168.1.x.
  Bijv. 192.168.2.x (bij netmask 255.255.255.0).Het IP-adres van de livebox en de range van de DHCP-server moeten wel in hetzelfde netwerk moeten zitten. Het adres van de livebox moet echter niet in de range van de dhcp-server zitten.
 • Het moet ook kunnen als je alleen een router aansluit en geen andere pc's. Dan krijgen de pc's IP-adressen van de router, en de router weer van de lifebox.
  Ik zou het IP van de LInksys wijzigen i.p.v. dat van de lifebox.
 • Nee, dat gaat niet werken omdat de netwerken een gelijk netwerknummer krijgen.
 • Volgens mij moet er een veel simpelere manier zijn. De lifebox aanpassen is bijna niet te doen. De webinterface is om te huilen.
 • Je kunt ook het netwerk achter de router een ander nummer geven.
 • Op zich is het probleem niet zo moeilijk denk ik. Je hoeft de router van de lifebox niet uit te schakelen.

  De lifebox genereerd een ip-adres voor de linksys-router. De Linksys genereerd op zijn beurt weer de ip-adressen voor het thuisnetwerk. De DHCP range van de linksys moet alleen adressen uitgeven die niet voorkomen in de adreslijst van de lifebox. Probleem is echter hoe je achter het ipadres komt wat de lifebox aan de linksys heeft gegeven.
  Met ipconfig krijg je alleen het adres van de computer waar je op zit te werken.

  We zien iets over het hoofd. Maar wat…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.