Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Soms maar netwerkverbinding met andere computer

Anoniem
pip
3 antwoorden
 • Heeft iemand een oplossing voor mijn probleem?

  Ik een laptop die draadloos is aangesloten aan mijn asus wl-530 g router en een desktop via een netwerkkabel. Ze hebben beide internetverbinding zonder problemen. Nu wou ik zorgen dat ze beide overdracht van bestanden mogelijk is. Ik heb wat harde schijven gedeeld en beveiligd. Ik heb de thuisnetwerkwizard gebruikt en aangegeven als dat hij verbinding moet maken via gateway. Hij kan naar beide computers pingen. Toch ziet hij soms beide computers niet, of maar een. Zelden ziet hij beide. Er moet een conflict zijn, maar weet niet wat.

  Ik heb de firewalls wel eens uitgzet (Windows firewall staat uit. Ik gebruik norton), maar dat maakt niet uit. Beide gebruiken windows XP Pro.

  Staat de router misschien verkeerd ingestelt? (Ze krijgen ip=adres van de router.) Had ik bij thuisnetwerkwizard iets anders moeten geven?

  Please help. Thanks
 • In principe hoef je alleen maar de juiste werkgroep (onder netwerk instellingen bij "deze computer") in te stellen en dat je beide computers een naam hebben… Eventueel moet je nog op je XP-systemen de juiste gebruikers aanmaken op beide PC's want anders krijg je geen toegang.

  Succes.
 • Firewalls mogen ook graag in de weg zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.