Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

DHCP en IPSEC-services-service

Anoniem
Jim van Zweeden
18 antwoorden
 • Heeft er iemand een oplossing voor me?

  De laatste tijd heb ik problemen met mijn Internet, de verbinding is langzaam en valt soms weg.
  Ik heb in de logboeken van Systeembeheer gekeken en daar kwam ik de volgende twee foutcode's tegen die daar volgens mij mee in verband staan:

  -Type gebeurtenis: Waarschuwing
  Bron van gebeurtenis: Dhcp
  Categorie van gebeurtenis: Geen
  Gebeurtenis-ID: 1003
  Datum: 20-12-2005
  Tijd: 14:15:36
  Gebruiker: n.v.t.
  Computer: ATLANTIS
  Beschrijving:
  Deze computer kan het netwerkadres niet vernieuwen (van de DHCP- server) voor de netwerkkaart met netwerkadres 0004237556E2. De volgende fout is opgetreden:
  De bewerking is geannuleerd door de gebruiker. . De computer zal doorgaan om zelf een adres van de netwerkadresserver (DHCP-server) proberen te krijgen.

  en de volgende:

  -Type gebeurtenis: Fout
  Bron van gebeurtenis: Service Control Manager
  Categorie van gebeurtenis: Geen
  Gebeurtenis-ID: 7023
  Datum: 20-12-2005
  Tijd: 13:37:11
  Gebruiker: n.v.t.
  Computer: ATLANTIS
  Beschrijving:
  De IPSEC-services-service is gestopt met de volgende foutcode:
  De geprobeerde bewerking wordt niet ondersteund voor het type object waarnaar wordt verwezen.

  Ik draai Windows XP Pro met McAfee Firewall (alles recent)!
 • Gebruik je WiFi? En welk ServicePack voor XP gebruik je? SP2?
 • Ik gebruik inderdaad Wifi en servicepack 2. Inmiddels heb ik het probleem min of meer gevonden. De DHCP van de router stond niet goed ingesteld. Alles staat nu op automatisch. Maarrrrrr…., als ik nu in de logboeken van Systeembeheer kijk krijg ik weer een andere foutmelding:

  -Type gebeurtenis: Waarschuwing
  Bron van gebeurtenis: Dhcp
  Categorie van gebeurtenis: Geen
  Gebeurtenis-ID: 1007
  Datum: 21-12-2005
  Tijd: 22:03:56
  Gebruiker: n.v.t.
  Computer: ATLANTIS
  Beschrijving:
  Deze computer heeft automatisch het IP-adres voor de netwerkkaart met netwerkadres 0004237556E2 geconfigureerd.

  Dat zou de computer niet moeten doen maar m'n router!
  Zo blijven we gezellig bezig, word er een beetje gek van.
 • Wat is de uitvoer van:[code:1:0b01e927c0]ipconfig /all[/code:1:0b01e927c0] in een DOS-box?
 • In ipconfig/all is het ipadres juist zodra ik een verbinding krijg (het automatisch toegekende ipadres van de Router). Maar hij blijft vaak hangen op het automatisch toegekende ip-adres van de computer. Wat ik dan doe is: ipconfig/release en vervolgens ipconfig/renew. Inmiddels heb ik de drivers ook een update gegeven van de WLAN onboard. Mijn Internet loopt nog steeds niet soepel, vooral bij downloaden geven sommige websites problemen. Het is een schone pc zonder; ik heb net het hele besturingssysteem er opnieuw opgezet inclusief alle driver update's van de fabrikant. Niks geen gepoespas alles origineel. Wat ik er wel bij moet zeggen is dat de Router 802g is en die van mijn Laptop 802b, maar wel een Pentium M processor. Heb hierover gelezen en het zou moeten werken.
 • Wat me ook opvalt is dat als ik hier een bericht wil plaatsen en op de 'OK' knop druk de pagina heel traag laat. Het bericht staat al op het forum voordat de pagina geladen is. Dat resulteerde vorige keer hier (doordat ik meerdere keren op de 'OK' knop had geklikt) dat ik 4 dezelfde berichten had staan.
 • Kreeg vandaag de volgende foutmelding bij het opstarten van de computer (De WLAN was toen nog niet ingeschakeld).

  - Failed to start server network point socket failed: 0x2742: een socketbewerking heeft een niet actief netwerk gevonden.

  Moet volgens mij een klein probleempje zijn, zou dit netwerk toch moeten kunnen weghalen of kunnen uitschakelen? Hier zoekt de DHCP naar, maar als ik in mijn netwerkverbindingen kijk kan ik niks vinden. Wat is dat nu toch, iemand een idee?
 • [quote:7f95687473="Laurentius"]Wat me ook opvalt is dat als ik hier een bericht wil plaatsen en op de 'OK' knop druk de pagina heel traag laat. Het bericht staat al op het forum voordat de pagina geladen is. Dat resulteerde vorige keer hier (doordat ik meerdere keren op de 'OK' knop had geklikt) dat ik 4 dezelfde berichten had staan.[/quote:7f95687473]Het is niet ongewoon dat het forum wat traag reageerd. Dat is iig geen goede benchmark.

  Is er toevallig een FW update voor je router beschikbaar?
 • De drivers voor de router zijn de nieuwste, maar daar zit het probleem volgens mij niet. Het zit in het automatisch configureren van de DHCP op mijn computer. Die maakt een verkeert ip-adres aan. als ik de computer opnieuw opstart krijg ik een foutmelding (niet actief netwerk gevonden). Maar als ik bij netwerken kijk zie ik allen de 1394, Lan en Wlan staan. Niks staat ook op automatisch.
 • [quote:729369ad39]Dat zou de computer niet moeten doen maar m'n router!
  Zo blijven we gezellig bezig, word er een beetje gek van.[/quote:729369ad39]Niet waar. Windows haalt via DHCP een ip-nummer op bij de DHCP-server in de router en Windows configureert daarmee de netwerkkaart.

  Geheel zoals het hoort dus.
  [quote:729369ad39]- Failed to start server network point socket failed: 0x2742: een socketbewerking heeft een niet actief netwerk gevonden. [/quote:729369ad39]Nou, dat klopt toch precies? Eerst de WiFi inschakelen en dan pas de pc zou ik zeggen.

  Fijne dagen gewenst,
  Jim
 • Bedankt voor je reactie Jim, maar je begrijpt me niet helemaal.
  Op de laptop heb ik een knop zitten om Wifi uit of aan te zetten. Voordat ik de computer afsluit druk ik deze knop in om Wifi uit te schakelen. Als ik dan de computer opnieuw opstart staat mijn Wifi dus nog uit, maar toch krijg ik een error te zien:

  Failed to start server network endpoint.
  socket failed 0x2742: Een socketbewerking heeft een niet actief netwerk gevonden.

  Waar zit dat netwerk en hoe haal ik dat weg?

  Jij ook een fijne kerst toegewenst :D
 • Kijk, inderdaad verkeerd begrepen, je schreef een paar postings terug:[quote:6d4179c63a]Kreeg vandaag de volgende foutmelding bij het opstarten van de computer (De WLAN was toen nog niet ingeschakeld). [/quote:6d4179c63a]en ik meende dat je daar de draadloze router mee bedoelde, maar dat was dus de WiFi van de laptop.

  Maar verder lees ik in een latere posting van je:[quote:6d4179c63a]Het zit in het automatisch configureren van de DHCP op mijn computer. Die maakt een verkeert ip-adres aan[/quote:6d4179c63a]en verder:[quote:6d4179c63a]Niks staat ook op automatisch.[/quote:6d4179c63a]Zit daar dan de knoop? Als in de LAN-configuratie van de router de DHCP-server ingeschakeld staat (niet te verwarren met de DHCP-client in de WAN-configuratie, die haalt een IP nummer voor de router op bij je provider) dan moet in de pc's in de netwerk-instellingen bij "Internet-protocol (TCP/IP)" juist wel "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" aangevinkt staan.

  Anders krijg je inderdaad een conflict, de pc heeft dan een vast IP-nummer en de router probeert hem er vervolgens ook nog één in de maag te splitsen. En dat gaat dan natuurlijk fout.

  En nou maar hopen dat ik het deze keer wel begrepen heb! :wink:


  Gr,
  Jim
 • Top dat je me zo helpt Jim!
  Maar dit is hem ook niet, ik heb de TCP/IP's nagelopen op zowel mijn LAN en mijn WLAN (TCP/IP met rechts aanklikken en Eigenschappen kiezen) van de Laptop en alles staat hier op automatisch, zowel DNS als TCP/IP.
  Nog andere suggestie's mischien?

  Groet Leo :wink:
 • Nou, de ideeën raken een beetje op, maar wat gebeurt er nou als je de laptop uitschakelt [b:dca0747c6d]zonder[/b:dca0747c6d] eerst met die knop de WiFi uit te schakelen?

  Bij het weer starten van de laptop zou WiFi dan gelijk actief moeten worden en gezien de foutmelding lijkt daar toch ergens het probleem te zitten.

  Gr,
  Jim
 • Hoi Jim, ben even bezig geweest!
  Alles op statisch gezet (Lan, Wlan, ISP) dns'sen op statisch op zowel de router als de laptop! In 'Systeembeheer\Services' heb ik DHCP cliënt uitgeschakelt.
  Internet werkt volgens mij wat sneller nu! Alleen tijdens opstarten van de computer blijf ik die foutmelding houden (failed to start server network point). Lastig probleem hè? In het Systeembeheer logboek systeem heb ik nu nog een foutmelding:

  -Type gebeurtenis: Fout
  Bron van gebeurtenis: Service Control Manager
  Categorie van gebeurtenis: Geen
  Gebeurtenis-ID: 7023
  Datum: 26-12-2005
  Tijd: 1:06:39
  Gebruiker: n.v.t.
  Computer: THUIS
  Beschrijving:
  De IPSEC-services-service is gestopt met de volgende foutcode:
  De geprobeerde bewerking wordt niet ondersteund voor het type object waarnaar wordt verwezen. .

  Nogmaals bedankt voor je snelle reactie!
  Ik houd je op de hoogte :D
 • Kwam in het forum een tip tegen om de sockets te repareren met dit tooltje: http://windowsxp.mvps.org/winsock.htm
  Toptip, want de foutmelding is verdwenen! Nu maar hopen dat m'n verbinding stand houd. :D :D :D
 • Mooi zo, een tip om te onthouden dus.

  Gaan we toch nog gelukkig het nieuwe jaar in ! :wink:

  Gr,
  Jim
 • Je zult wel lachen Jim, maar het heeft allemaal toch niet geholpen.
  Ik heb heel Windows opnieuw geïnstalleerd en in een andere volgorde.
  D.w.z. eerst de restore, vervolgens alle drivers en dan de update's van het OS. Ik ben nu tot de conclusie gekomen dat mijn Wlan op mijn Notebook geen WPA ondersteund, om krankjorum van te worden niet haha.. Maar ja eind goed al goed, de draadloze verbinding loop nu als een zonnetje, dan maar met Web encryptie.

  Een gezond en goed nieuwjaar toegewenst voor straks!

  Gr, Leo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.