Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vreemd probleem met draadloos internet (usb)

Anoniem
davykager
5 antwoorden
  • Hallo. Ik zit met een vreemd probleem en ik kan het antwoord niet zo één twee drie op dit forum vinden. Ik hoop dat iemand me verder kan helpen, ben al de hele dag bezig en wordt er….nou ja…wordt t n beetje zat zal ik maar zeggen.

    Ik zal zo veel mogelijk info geven.

    Onlangs heb ik thuis een (gedeeltelijk) draadloos netwerk aangelegd. Hiervoor heb ik als router de Asus WL-53OG Pocket Router (wireless) aangeschaft.

    Hierop heb ik een desktop PC aangesloten, gewoon via de kabel (de pc staat beneden en de router staat beneden vandaar), dit werkt goed, geen probleem.
    IP: 192.168.1.2

    Boven heb ik een PC draadloos aangesloten met een USB adaptertje (Asus WL-167G USB2.0 WLAN Adapter), ik heb alles automatisch laten configureren (ip etc…) en het werkt. De comp krijgt de volgende instellingen:
    IP:192.168.1.3
    Subnet:255.255.255.0
    Gateway: 192.168.1.1
    DHCP server: 192.168.1.1
    DNS server: 192.168.1.1

    Nu heb ik eergister op een andere PC in dezelfde kamer als de 2e pc hetzelfde gedaan. Dit werkte prima. Gisteravond probeerde ik 2 p2p programma's te installeren (Kazaa Lite en Warez P2P), deze werkten niet goed dus heb ik deze verwijderd (configuratiescherm -> software -> verwijderen). Sindsdien ben ik mijn internetverbinding kwijt?? Op de andere pc's doet deze het wel gewoon.

    Ik heb alle drivers en software gedeinstalleerd en ben weer opnieuw begonnen, drivers, software etc… Net als vorige keren automatisch laten configureren (ip ed). Volgens mn WLAN Control Center maak ik wel verbinding met de router, maar ik kan maar niet op internet komen. Ik heb de IP instellingen gecheckt (ipconfig) on tot mijn verbazing zag ik:
    IP: 169.254.124.163
    Subnet: 255.255.0.0

    Ik begrijp dat ik hiermee geen verbinding kan krijgen maar waarom krijg ik ineens deze instellingen en hoe kan ik WEL op internet komen?

    Please HELP!
  • Ok, ik ben nog even bezig geweest… (zucht!)

    - Het ligt niet aan de usb adapter (draadloos netwerkkaartje), ik heb ze verwisseld (PC2 en PC3) het probleem verwisselde niet.

    - Ik heb de twee pc's waar ik wel gewoon internet heb (PC1 en PC2)handmatig geconfigureerd:

    PC1: (kabel)
    IP: 192.168.1.2
    Subnet: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.1.1
    DNS: 192.168.1.1

    PC2: (draadloos)
    IP: 192.168.1.3
    Subnet: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.1.1
    DNS: 192.168.1.1

    Beide PCs hebben nog steeds verbinding met het internet, alles doet t daar dus nog.

    Als ik de software voor de router installeer (om direct toegang tot de router te krijgen) krijg ik via PC1 en PC2 gewoon verbinding door het adres van de router (192.168.1.1) in mn browser in te typen, via PC3 lukt dat niet. Dit terwijl mijn USB adapter (netwerkkaartje) van PC3 wel het signaal van de router oppikt, hij geeft zelfs aan dat de signaalsterkte en verbinding uitstekend is. Ik weet dat het de router is die hij ziet aangezien die een naam heeft: "default". Het lijkt erop dat ik dus wel "fysiek" contact heb (via de lucht dan).

    Ik heb nu ook PC3 (draadloos) handmatig ingesteld:
    IP: 192.168.1.4
    Subnet: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.1.1
    DNS: 192.168.1.1

    Wat is mij inmiddels opgevallen (hier ligt het probleem ergens volgens mij): Als ik de configuratie settings bij PC2 (draadloos) check zie ik bij
    DHCP server: 192.168.1.1

    Dit is het adres van de router, dit klopt dus wel.

    Als ik hetzelfde check bij PC3 (draadloos) zie ik
    DHCP server: 255.255.255.255 !!!!????

    Waar komt dit adres vandaan???

    Weet iemand of dit het probleem is, en zo ja hoe dit kan en wat ik er aan kan doen?.
  • Dat adres klopt zeker niet.. ;)

    Staan de DHCP- en DNS-services wel aan? Je weet wel, Start/Uitvoeren, dan services.msc intypen en daar de DHCP en DNS zoeken.
  • Moet die wel aanstaan dan? Aangezien ik de adressen handmatig heb ingevoerd…

    In ieder geval, ik heb de service (DHCP) aan en uit gehad, het had beide geen effect op mijn probleem :(.

    Ik begrijp er niks van…
  • Kleine update…

    Heb eerst een half uur aan de servicelijn van MyCom gehangen (kostte verdomme dik 14euro!). Deze jongen wist uiteindelijk vrij zeker dat het niet aan mijn computer lag (wat ik betwijfel), de router geeft om één af andere reden gewoon geen ip-adres aan mijn pc. Heb op zijn advies de router inmiddels gereset maar het probleem blijft. Andere pc's hebben gewoon toegang tot het internet, deze krijgt dat maar niet. Ik ben aan het overwegen om alles eraf te pleuren en gewoon helemaal opnieuw te beginnen (laatste noodoplossing), maar dan ben ik nog uren zoet om ervoor te zorgen dat ik niks belangrijks kwijtraak. ZUCHT!!!!!!

    Niemand??? HELP!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.