Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wel Netwerkverbinding, geen Internet

Anoniem
andre@home
4 antwoorden
 • Dag,

  af en toe heb ik het volgende probleem: de wireless netwerkverbinding van mijn laptop is in orde, maar toch kan ik met IE niet het net op. Als ik dan mijn netwerk-kabel inplug, werkt alles naar behoren. Mijn Windows XP SP2 Firewall is uitgeschakeld.

  Hoe kan ik dit oplossen?

  Met vriendelijke groet, bij voorbaat dank, Wilhelm
 • Aanmaken nieuwe verbinding tool gebruiken bij Netwerken…
  XP is niet zo slim dat ie alles meteen snapt…
 • Dag,

  mijn excuses voor het omhoog kicken van dit topic, maar andre@home, ik krijg het hiermee niet voor elkaar. Wat zou er nog meer voor probleem kunnen zijn? Nogmaals: de LAN en Wireless-verbindingen werken op zichzelf naar behoren, alsmede de Internet-gateway. Een vreemd probleem!

  Met vriendelijke groet, Wilhelm
 • Ik heb ooit eens een fix gepost wat eventueel helpt. Let op speciaal voor jouw nog eens.

  [quote:e71cd4dc12]
  [b:e71cd4dc12]Opzetten van een netwerk maar heb een probleem.[/b:e71cd4dc12]

  Hier een tip voor mensen die problemen hebben met het opzetten van een thuisnetwerk met zowel Windows XP Home als Pro, en het voorheen wel goed ging, maar nu niet vanwege de veranderende situatie, zoals een nieuwe router, accesspoint of een ander deel. Ik heb hier een tip die het verhelpt.

  Het is ook voor gebruikers die maar eenrichtingsverkeer hebben of voor mensen die moeizaam pingen tussen de andere computers. Of er is wel verbinding alleen de mapdeling gaat niet goed, maar in ieder geval, het onderstaande komt dan wel eens goed van pas.

  De stappenplan:

  Stap 1:
  We gaan eerst een aanpassing in het register doen, ga hiervoor naar “Start”, “Uitvoeren” en typ ‘regedit’ in, zo kom je in het Windows Register.

  Ga naar de volgende sleutel HKEY LOCAL MACHINE/SYSTEM/CurrenControlSet/Control/Lsa/
  Daarna ga je opzoek naar de waarde “restrictanonymous” druk op die regel met de rechtermuisknop en dan “Wijzigen” en zet het op “0”, meeste gevallen was het de waarde “1”.

  Stap 2:
  We verlaten het Windows Register om vervolgens naar je netwerkverbinding cq. internetverbinding gaan, ga naar de eigenschappen van die verbinding en vink op het tabblad “Algemeen” en vink daar alle mogelijkheden uit. (Let op: even geen internet dus.)

  Wanneer je dit gedaan hebt, start je de computer opnieuw op. Zorg bij alle handelingen dat de Windows Firewall uitgeschakeld is.

  Stap 3:
  Als de computer weer aangemeld is en opnieuw is opgestart, schakel je alle vinkjes weer in bij je externe verbinding en start daarna je computer ook weer opnieuw op.

  Als goed is moet dan na het computer opstarten alles weer werken.

  NB. Voer alle stappen uit zonder dat enige firewall of virusscanner aanstaat!
  [/quote:e71cd4dc12]

  Dit is meestal de oplossing, voer het uit op elk pc in het netwerk!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.