Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WLAN tussen 2 pc's

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo, ik wil een wlan verbinding tussen 2 pc's maken, alleen heb ik 't probleem dat ik de andere pc niet kan vinden (aan de afstand kan het niet liggen). Heeft iemand enig idee wat hier de oorzaak van kan zijn (ik ben niet zo'n held met netwerken..)
  PC1: Windows XP (SP2); RT2500 USB Wireless LAN Card
  PC2: Windows XP (SP1); PRISM 802.11g Wirless Adapter (3890)
  Ik denk zelf dat 't aan de eerste pc ligt, want met de 2e pc vind ik wel een draadloze netwerkverbinding van de buren, met de eerste vind ik helemaal niks.
 • Je zult beide PC's draadloos met je router moeten verbinden. Vervolgens moeten ze in dezelfde werkgroep staan.
 • als het goed is heb ik geen router nodig om de 2 pc's met elkaar te connecten (m'n oom heeft 't ook zo voor elkaar gekregen)
 • Hij heeft van zijn 2 pc's eenzelfde erbij zitten als ik heb (pc2)
 • kan het er ook niet aan liggen dat de ene pc sp2 heeft en de andere niet?
 • [quote:c28d6fe41b="Ralf"]kan het er ook niet aan liggen dat de ene pc sp2 heeft en de andere niet?[/quote:c28d6fe41b]Ja, SP2 introduceert belangrijke verbeteringen op het geboed van WiFi ondersteuning. Je hebt idd niet per definitie een wifi-router nodig om een verbinding te maken tussen die 2 PC's. Dat heet dan een ad-hoc verbinding. Zelf heb ik daar beperkte ervaring mee, en dat was niet al te positief.

  Weet je overigens zeker dat alle zaken wat betreft drivers e.d. op orde zijn?
 • Het is me gelukt om het netwerk aan de praat te krijgen, alleen lukt het me niet om met PC2 verbinding met het internet te krijgen, weet iemand hoe ik dit zou moeten doen, de situatie is nu als volgt:

  USB-ADSL-Modem—->PC1—>PC2
 • PC2 moet direct op de router inloggen (eventueel beveiliging WPA, SSID, enz) om te kunnen internetten… PC1 kan niet als een relay-station gebruikt worden. Dan heb je eigenlijk een gewoon netwerkje zonder kabels…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.