Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

verbinding vertraagt

Anoniem
bronnie2
4 antwoorden
 • Omdat ik zat te wachten op de snelheidsverhoging van KPN zette ik mijn speedtouch 510 even aan en uit (dat werd aanbevolen)
  Dat had ik niet moeten…… het resetten was het laatste wapenfeit van de Speedtouch. Ik kreeg een rood lampje, blijkbaar een bekende fout van de ST 510i, hij wordt te warm en de condensatoren gaan bol staan.

  Het modem was bijna drie jaar oud en ik heb nog naar KPN gebeld (voor een nieuwe) maar dat haalde weinig uit. Dan maar een nieuwe modem.
  Ik dacht; dan doen we het meteen goed, een nieuwe draadloze Linksys modem/router; de WGKPC54G. Aansluiten ging erg eenvoudig en het instellen ook. Met speedtest de snelheid gemeten … ruim 600 kps.
  Prima, ik helemaal blij.

  Maar toen … na een paar dagen viel het op dat de verbinding minder snel werd en uiteindelijk vast liep. Incidentje dacht ik. Router gereset, alles weer in orde.

  Naar nu blijkt is het geen incident! Na elke reset haal ik goede waarden van 600 tot 700 kbs maar dit duurt maar kort. Meestal na een paar minuten loopt het al terug. Tot na kortere of langere tijd de verbinding helemaal weg is. Het netwerk blijkft in tact maar de verbinding naar internet is weg.

  Het is een ADSL KPN basic abo met 4 desktop PC's en een laptop.
  Allen zijn bedraad aangesloten en de laptop heeft ook een draadloze verbinding.
  Verder is er een kleine FTP server ingesteld. Het verkeer hiernaar toe is beveiligd.

  Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn van de teruglopende snelheid?
 • Misschien een hele rare opmerking: Heb je de instellingen van KPN wel goed overgenomen? Het juiste protocol, inloggen, enz… je kent dat wel…
 • Ik zal het nog eens nalopen!

  Inmiddels heb ik mijn oude modem kunnen maken. Er staat op internet een handleiding, als je wat condensatoren vervangt doet hij het gewoon weer. Kostte nog geen 2 euro!
  Ik kan het oude modem tijdelijk aansluiten om te zien of het hierbij ook gebeurt.
  Dan ligt het aan de Linksys.
  Zijn er mensen die ook problemen hebben gehad met dit toestel?
  Ik lees op internet heel veel klachten over de 1e versie en over het wegvallen van de draadloze verbinding. Maar ik heb V2 en bij mij gaat ook de bedraade snelheid omlaag. Net nog even getest hij zit nu weer onder de 100 kbs :evil:
 • Misschien kan je de firmware opwaarderen? Dan willen nog weleens de performance omhoog gaan…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.