Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Gigalan Netwerk

Anoniem
RK
6 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van een Gigalan netwerk met een 3Com switch en 3Com netwerkkaart, alle kabels zijn van de hoogte Cat. maar als ik aan Windows Xp de netwerk belasting vraag dan komt hij niet boven de 10%?

  Kan dit hoger een waar moet ik dan zoeken?
 • Wat bedoel je met belasting bij XP? Als je belasting op je netwerk bedoeld dan is 10% toch fantastisch? dan heb je nog 90% capaciteit over… of zie ik het verkeerd?
 • Das toch goed je gebruikt dan nog maar 1/10 van je netwerk :P
 • Wat ik bedoel dat als ik in de windows taakbeheer (crtl+alt+del) bij het tapblad netwerk, als ik van mijn server met raid schijfen een DVD copieer naar een werk station dan wil ik 100% netwerk verkeer zien en niet dat hij met 10% max over een gigalan netwerk gaat, dan had ik net zo goed mijn 100mb netwerk kunnen behouden.

  Gr Knarf7
 • [quote:2d041bf955="Knarf7"]Wat ik bedoel dat als ik in de windows taakbeheer (crtl+alt+del) bij het tapblad netwerk, als ik van mijn server met raid schijfen een DVD copieer naar een werk station dan wil ik 100% netwerk verkeer zien en niet dat hij met 10% max over een gigalan netwerk gaat, dan had ik net zo goed mijn 100mb netwerk kunnen behouden.

  Gr Knarf7[/quote:2d041bf955]
  En de harde schijven en pc's kunnen dit allemaal aan ? Een ferarri op de file in de A2 gaat ook geen 230.

  Wat wordt er bij de eigenschhappen van je netwerkverbinding weergegeven ? Staat de boel werkelijk op duplex 1 gigabit.

  Peter
 • Is alle apparatuur wel gigabit lan apparatuur?
  100% krijg je trouwens praktisch nooit, en 100% efficient verbruik al helemaal niet. Webspider heeft hier al een aantal keer over gesproken, heeft met overhead van protocol te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.