Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

zie door de termen het netwerk niet meer ;-)

Anoniem
kid jansen
4 antwoorden
 • Toen ik adsl nam, kocht ik van mijn isp een adslgateway die alleen bestemd is voor bekabeld internet. Was tot nu toe geen probleem; ik had het opgelost door de splitter op "onproffesionele" wijze gewoon aan te sluiten voor de computer en na de telefoon. Dan hoefde ik geen extra kabeltje aan te leggen ( die trouwens langer geworden zou zijn dan de voorgeschreven 12 meter).
  Tot nu toe stonden mijn computers op zolder, maar nu wil ik er ook een beneden zetten. Niet in de huiskamer waar de hoofdaansluiting zit, maar in een huis daarnaast, waar mijn ouders wonen.
  Dus ik moet nu draadloos aanleggen. Inmiddels is de splitter verhuist op de originele plek bij de hoofdaansluiting (is ook meer in het midden van het te bereiken doel). Ik heb een accespoint en (voor proef) een usb ontvanger gekocht. Het internet werkt wel, alleen de signaalsterkte is laag tot zeer laag.
  Nu ben ik hier op het forum wat topics gaan lezen en las daar een paar termen waar ik even niet helemaal uit kwam. Daarom stel ik even de volgende vragen:
  Moet een accespoint (met versterker) op een computer aangesloten worden om verbinding te maken met een accespoint (met versterker) op de router?

  Werkt dit beter dan zo'n usb adapter of pci adapter?

  Meerdere accespoints met versterkers op een router werkt dat beter dan slechts 1 accespoint en zo ja met hoeveel procent?

  Kan een accespoint ook ip-nummers uitdelen (dus dhcp)?

  Ik hoop dat ik wat wijzer wordt door jullie antwoorden.
 • Ik denk dat je beter uit bent met een router/switch met ingebouwd accesspoint en gewoon een goede pci wireless network adapter in de pc.
  Een accesspoint is niet bedoeld als een ontvanger op je pc, daar heb je wireless network adapters voor (draadloos netwerkkaartje dus).
  Wat bedoel je met versterker, een speciale antenne ofzo?
  Ik heb zelf thuis een Linksys WRT54G v5 met nieuwste firmware en die heeft een zeer goede signaal sterkte over een flinke afstand met redelijk wat obstakels.

  Accesspoints kan je overigens wel halverwege de signaalroute zetten om het bereik te verdubbelen, voorwaarde is natuurlijk wel dat het een goed accesspoint is.

  Geef ook nog even duidelijk aan wat je allemaal al aan apparatuur hebt.
  En misschien is een simpel tekeningetje van wat er precies moet gebeuren ook wel handig.
 • [quote:2a85f0e8dd="Adewaart"]Toen ik adsl nam, kocht ik van mijn isp een adslgateway die alleen bestemd is voor bekabeld internet. Was tot nu toe geen probleem; ik had het opgelost door de splitter op "onproffesionele" wijze gewoon aan te sluiten voor de computer en na de telefoon.[/quote:2a85f0e8dd]Huh? Wat bedoel je met onprofessioneel? Lange kabels? Moet in 9 van de 10 gevallen ook gewoon werken … Betekent misschien wel dat je nu een telefoon kludge hebt. In hoeverre draadloos de oplossing voor jou is, dat kan ik door gebrek aan informatie niet beoordelen. Verder eens met kid jansen.
 • Ik heb destijds gewoon een UTP kabel onder de vloeren doorgelegd naar de naastgelegen woning. UTP kan makkelijk 90 meter halen dus tenzij je in een kasteel woont lijkt kabel geen enkel probleem.

  Met draadloos heb ik bij mijn zus zeer slechte ervaringen zij woont in zo'n betonnen postduivenla en het apartement bestrijkt drie verdiepingen. Door het vele beton en ijzer was de ontvangst beroerd alleen als het accespoint in het trappenhuis hing was er mee te werken. Echter moet je dan wel alle bekabeling even in het trappenhuis brengen. Aangezien de winkel al een negatief was konden we na de test de boel ruilen. En hebben we met een flinke klopboor gaatjjes van 8 mm in elke vloer geboord. de router in de meterkast en kamer en slaapkamer kinderen nu internet en ondeling netjes 100 Mbit full duplex.

  Peter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.