Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Chello verbinding Motorola modem valt soms weg

Anoniem
RK
1 antwoord
 • Ik heb hier sinds enige tijd, dat mijn Chello internet verbindig gedurende enkele minuten tot een half uur uitvalt. In begin was het af en toe. Nu lijkt het dagelijks voor te komen. Vandaag al twee maal. Om ongeveer 08:15 en 10:15. Voor de internet verbindig Chello classic gebruik ik het door Chello geleverde Motorola SB5100E Surfboard cable modem.

  Als de internetverbinding werkt dan branden de Powerled, Receive, Send en Online constant groen. De PC/activity led brand oranje. En de Standby led is uiteraard uit.

  Als de internetverbinding uitvalt, dan branden de Powerled en de Receive led nog groen. Maar de send led knippert en de Online led is dan uit. De PC/activity led brand dan nog steeds oranje. En de stekker van het modem 1 minuut uit het stopcontact, heb ik al geprobeerd. Maar dat helpt meestal niet.

  Op de Chello underground forum vond ik 'n topic van iemand die adviseert niet meteen Chello te bellen bij internet uitval. Trouwens als ik zou bellen en het duurt een kwartier of langer voordat ik aan de beurt ben, is de internet verbinding wellicht weer hersteld.


  Ook vond ik nog een discussie van iemand met een Motorola modem, dat op mij probleem lijkt. Met het verschil dat bij mij de internet snelheid niet vertraagt, voordat de verbindig wegvalt. Als bij mij de internetverbinding wegvalt is deze gewoon plotseling weg. Dat topic liep dan wel in april 2004. Maar in december 2005 is de snelheid van Chello weer verhoogt, en zou het daar misschien iets te maken kunnen hebben. Of zou het signaal van Chello te zwak zijn? Hoewel dan toch vaker storing te verwachten zou zijn.


  Dus zou iemand kunnen adviseren wat te doen? Of iemand ook zo een evaring heeft met Chello en/of een Motorola modem?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.