Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless internet verbreekt en maakt gelijk weer verbinding

Anoniem
RK
3 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb het volgende probleem met mijn draadloze netwerk:
  Als ik Internet explorer gebruik (op laptop) op dan wodrt de verbinding ongeveer elke 2 minuten verbroken. Na een paar seconden wordt de verbinding automatisch hersteld (je ziet dan in de taakbalk dat het netwerk adres wordt ververst (ofzo))en werkt alles weer perfect. Dit is zeer vervelend tijdens het internetten en het downloaden van bestanden.

  Dit probleem heb ik niet als ik alleen MSN messenger gebruik.
  Mijn andere PC met een UTP kabel in dezelfde router werkt wel perfect (ook tergelijkertijd als mijn laptop bovenstaand probleem heeft).

  help!

  laptop: XP home, zonealarm pro, norton
  Desktop: Xp pro, zonealarm pro, norton
  router: E-tech
 • Het kan zijn dat Windows Zero Wireless Configuration in conflict is met de driver van de netwerkkaart…. Gebruik maar één van de twee, de bijgeleverde driver of Windows ZWC…

  Bij mijn eminent-wireless-PCCard onder win2000 (met gebruiker met beperkte rechten) moet ik meestal de WPA-Code opnieuw ingeven (in tekstbestandje staan, knippen en plakken) om de verbinding stabiel te krijgen… Daarna werkt het als een tierelier… op een of andere manier onthoudt win2000 niet de juiste WPA-code voor deze gebruiker…
 • Bedankt voor je reactie,

  Dat verhaal van die drivers begrijp ik niet helemaal. Waar moet ik dat zoeken ? Of bedoel je het standaard verhaal via configuratie scherm, systeem, hardware , app beheer, netwerk adapters?
  Ik heb overigens een: Intel pro/wireless LAN 2100 3B mini PCI adapter.

  Ik gebruik Wep encryptie.
  Als ik WPA zou gebruiken, zou het probleem dan ook verholpen kunnen zijn?

  M.v.g.
  Mic

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.