Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wds werkt niet

Anoniem
yolk2003
11 antwoorden
 • Ook ik heb een probleem met mijn draadloos netwerk. Ik heb twee Tornado's 140 met wds-ondersteuning. Deze probeer ik draadloos met elkaar te verbinden, maar het lukt me niet.
  De instellingen van router 1:
  IP: 192.16.0.100
  Gateway: 192.16.0.10
  DNS: 62.58.50.5, 62.58.50.6

  De instellingen van router 2:
  IP: 192.16.0.101
  Gateway: 192.16.0.100
  DNS: 62.58.50.5, 62.58.50.6

  In beide routers heb ik bij wds de MAC-adressen van de andere router ingevuld.
  Alle beveiligingen heb ik voor de zekerheid uitgezet.
  Bij de Gateway van router 2 (192.16.0.101) krijg ik de melding Unreachable. Weet iemand wat ik verkeer doe?
 • Ook hebben beide routers hetzelfde kanaal overigens. Ik weet niet of dat het verschil maakt?
  Ze hebben wel allebei een andere ssid. Als ik hetzelfde ssid instel, maakt m'n laptop verbinding met de verkeerde router namelijk. Volgens een handleiding van een speedtouch zou het ssid niet uit hoeven te maken.

  euh… toch? :P
 • Ik heb het thuis niet zo'n configuratie…. maar zover ik in de handleiding heb gelezen van mijn eminent em4114 kan je met WDS het netwerk vergroten… Het kanaal moet hetzelfde zijn, de SSID mag verschillend zijn.

  Met vergroten bedoel ik: het bereik van het netwerk dus bijvoorbeeld dat je met je laptop ergens in huis net geen bereik hebt om via AP1 op internet te kunnen. Dan kan je met een tweede AP met WDS er tussen zetten waardoor de laptop op AP2 inlogt en zo via AP2 op het internet kan komen…. Het kan zijn dat jouw laptop automatisch het sterkste AP pakt….

  Ik heb een keertje een linkje geplaatst in een eerder draadje over WDS op dit forum…

  Succes
 • ja, dat van die verschillende wds heb ik inderdaad ook in een handleiding op internet gelezen. Alleen het kanaal moet hetzelfde zijn en de mac-adressen moeten naar elkaar verwijzen, zo heb ik begrepen.

  ik wil inderdaad het bereik van het netwerk vergroten. Daarom ook twee routers met wds aangeschaft. Alleen nu nog werkend krijgen. :P
 • Je melde dat hij inlogt op de tweede AP… heb je dan geen internet via die AP? of denk ik helemaal verkeerd…. Misschien toch nog een firmware update nodig?

  succes
 • Om even met je laatste vraag te beginnen RK: op beide routers de meeste recente firmware geinstalleerd.
  En het lukt inderdaad niet om te internetten. Bij de gateway in router 2 (ip-adres 192.16.0.100) blijft 'Unreachable' knipperen. Terwijl ze naast elkaar staan
 • Heb je de DHCP-server van de twee AP wel uitgezet? Dan moet hij via AP1 een ip-adres krijgen…
 • Ik heb inderdaad dhcp uitgezet. Maar ik heb een vast ip-adres bij LAN en WAN ingevuld. Moet bij de 2e AP alles op dhcp staan?
  Welke instellingen vul ik dan op mijn laptop(client) in? Ook alles dhcp?
 • Probeer eens op AP1, het ap met internet aangesloten, de DHCP-server aan te zetten… Op AP2 de dhcp-server uit… en op de Laptop alles via DHCP verkrijgen… Als een computer via AP2 inlogt moet deze een ip-adres krijgen vanaf AP1…
 • Zo hehe, tis me eindelijk gelukt zeg. Nu alleen het volgende probleem: de beveiliging. WPA wordt (nog) niet ondersteund. En de ssid is vrij makkelijk te achterhalen als deze onzichtbaar wordt gemaakt. Ook het mac-adres en de wep-key zijn vrij eenvoudig te kraken. Heb ik tenminste gelezen.
  Dus wat blijft er voor goede beveiliging dan over als de dhcp aan moet staan? Ik kan wel steeds de routers uitzetten als ik ze niet gebruik, maar dat is niet erg handig.
  Iemand nog tips?
 • Nu je over WEP begint… begint mij iets te dagen… Ik kom nog regelmatig WEP beveiligde netwerken tegen…. en met een MAC-adres controle is de beveilig al redelijk. Hoe vaak zou het voorkomen dan iemand met zoveel ervaring jouw wep beveiliging kraakt…

  Heb je het gevoel dat iemand op je netwerk zit dan kan je altijd nog kijken in de clientlist van je DHCP-server en actie ondernemen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.