Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Aansluiting v telefoon

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Klopt het dat de ADSL-verbinding uitvalt als we telefoon krijgen? (vast niet). [img:7646b65431]http://img219.imageshack.us/img219/3711/telefoon9rh.jpg[/img:7646b65431]

  De eerste splitter zit er nog niet daar zit nu een telefoonstopcontact met een kabel en een stekker dr in (door mijn vader aangesloten dus vaag :lol: ) kan iemand vertellen of tekenen hoe het goed zit aangesloten? ik dacht zo maar weet het niet zeker:
  [img:7646b65431]http://img235.imageshack.us/img235/7679/telefoon21kg.th.jpg[/img:7646b65431] Hulp nodig! Mijn server valt nu steeds uit waar veel mensen een spel op spelen!
 • De aansluiting moet zijn volgens het tweede plaatje:
  Eerst de ADSL-splitter. Daarna mogen er uiteraard meerdere telefoons worden aangesloten op de telefoon-aansluiting van de ADSL-splitter.
 • Wat versta je onder een splitter? Schets lijkt duidelijk, alleen is het soort splitter wel van belang. Gebruik je voor dat eerste blokje een splitter of een ADSL splitter? Het eerste blokje moet een ADSL splitter zijn waar op het ADSL modem moet worden aangesloten. Wel opletten, zelfs die splitter kan verkeerd aangesloten worden!
  De overblijvende tak is bedoeld voor de telefoon(s). Bij mij zit er een huiscentrale op, de telefoons mogen ook wel parallel en eventueel via een telefoonsplitter (daar heb ik geen ervaring mee).
 • eerste splitter: ADSL splitter, dan de 2e splitter gewone telefoonsplitter. Maar ik denk dat ik het nu al goed heb aangesloten, de verbidning viel niet uit toen er iemand belde :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.