Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Goede draadloze router gezocht

Anoniem
andre@home
14 antwoorden
 • Thuis gebruiken we al een aantal jaren een draadloos netwerk. Ons ADSL-modem is aangesloten op een Trust SpeedShare 44mbps router, waar dan weer één computer via een netwerkkabel is aangesloten en meerdere andere met een draadloze verbinding.

  Deze router is echter ondertussen nogal verouderd. Hij ondersteunt geen WPA-encryptie, de snelheid is nogal laag en het bereik is ook niet zoals het wezen moet. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe. Deze moet dus aangesloten kunnen worden op een kabelnetwerk, ADSL-modem en een draadloos netwerk. Bovendien zou hij zo snel mogelijk moeten zijn met een zo groot mogelijk bereik, met uiteraard ondersteuning voor WPA-encryptie.

  Mijn eigen kennis van draadloze netwerken is echter niet zo groot en ook met google (en de zoekfunctie van dit forum) lukte me het niet goed een duidelijk beeld te krijgen van wat er op dit gebied zoal te koop is. Heeft iemand anders misschien een goede tip voor een nieuwe draadloze router? Het budget ligt rond €90.
 • De linksys WRT54G (geen versie 5) of de WRT54GL. Prima bereik, volledige wpa(2) ondersteuning, ingebouwde 4-poorts switch, en heel veel instelmogelijkheden.
 • Bedankt voor de tip, heb hier en daar gelezen dat deze router inderdaad goed is. Wel wordt er gewaarschuwd dat hij erg instabiel is en de verbinding soms wegvalt, klopt dit?
 • Beste,

  Ik zelf gebruik een D-link DI-624, en werkt perfect, WPA ondersteuning, heel stabiel, en binnen een bereik van c.a 100m en buiten 400m.
  Kortom: een echte aanrader!
 • [quote:5eb1c185ab="Stijn."]Bedankt voor de tip, heb hier en daar gelezen dat deze router inderdaad goed is. Wel wordt er gewaarschuwd dat hij erg instabiel is en de verbinding soms wegvalt, klopt dit?[/quote:5eb1c185ab]

  Nee, dat klopt niet, ik heb een keer gehad dat hij het ff niet goed deed, maar dat was binnen twee minuten verholpen. Maar voor de rest werkt hij perfect, signaal sterkte is heel stabiel en ook sterk. Ik heb hem nu ruim twee maanden in bezit en ik ben er best wel tevreden over.

  overigens ook niet de WRT54GS v4 kopen, want ook die is een stuk minder goed.

  zie ook http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=155320 en http://www.linksysinfo.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
 • beste,
  ik testte en kocht me de us robotics max G en ben zeer tevreden
  zeer hoog bereik en krachtig
  maar linksys is ook zeer goed
  dus soms moeilijke keuze
  een router testen, als je dat lukt, kan wel helpen
  succes
 • Ik zou voor linksys gaan, alleen dus goed opletten op de hardwareversies. Dat geeft je een stuk meer mogelijkheden en vrijheid.
 • Ik heb zelf een Eminent em4114 en deze gewoon gekocht omdat ik een modem + ap nodig had… deze werkt tot nu toe heel goed, een goed bereik, enz.. Lekker veel instel mogelijkheden.

  Over de verschillende Linksys-producten heb ik ook goede verhalen gehoord. De GL-versies hebben een linux-distro aanboord die vervangen kan worden door een eigen distro of een distro van het internet… Dat heeft de eminent niet bijvoorbeeld.
 • Dat hebben versie 1-4 van zowel WRT54G als de WRT54GS ook. WRT54G v5 moet je niet nemen, want los van het feit dat de hardware op sommige vlakken is gehalveerd heeft het ook nog eens een vaag OS, WRT54GS v4 is ook omlaag geschroeft tov zijn voorgangers, maar die heeft nog wel linux aan boord. De WRT54GL is gewoon een WRT54G v4 met alleen een andere naam.

  Overigens moet je ze nog wel zien te vinden, want de WRT54GL zie je bijna nergens, en de WRT54G en WRT54GS worden alleen de nieuwste versies van verkocht en die moet je dus niet hebben.
 • Welke router vinden jullie over het algemeen beter: De Linksys (WRT54GL) of de Belkin Pre-N, of misschien iets anders? Als je kijkt naar het bereik..

  Deze zal vooral gebruikt worden i.c.m. een (Centrino) 802.11g kaartje.

  Ik wil vooral een groot bereik, zodat ik ook buitenshuis een aardig bereik heb. En er moet ook minstens een draadloze poort opzitten, maar dat zit bij de meeste wel goed.
 • Staat een test in de nieuwe C!T, die belkin pre-n producten hebben inderdaad verreweg het hoogste bereik.
 • Linksys is van Cisco

  Cisco = goed

  SMC, d-link en Asus zijn ook goede Routers.

  Bij de Asus WL54g heb je ook nog een USB Poort waar je een Harde schijf op aan kunt sluiten. Ook een Printerpoort.
  Een paar leuke extra opties dus.

  Succes met het maken van je keuze

  MJ
 • Ik gebruik zelf de Linksys WRT54G v5, en heb er nooit problemen mee. Die hardware lijkt me goed zat, en het OS… Ik merk er niets van.
 • Ik heb zelf sinds een week een Linksys WAG54GS modem/router (heel recent apparaat dus) en ik ben er heel tevreden over. Zeer goed bereik en gewoon snel. In hetzeflde sub-forum hier heb ik er mijn beklag over gedaan, maar ik ben er vandaag achter gekomen dat mijn problemen te maken hadden met de WLAN kaartjes in de pc's.

  Daarom raad ik je ook ten zeerste aan ook voor een goed bereik om voor goede netwerkkaartjes te zorgen!
  Ik ben van 6Mbit Zeer laag bereik naar 54Mbit Uitstekend gegaan :lol: .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.