Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Kan niet op internet ondanks internetverbinding

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Hallo, ik heb m'n netwerk inmiddels aan de praat maar op de pc boven (PC2) kan ik niet op internet terwijl er wel staat dat er een internetverbinding is.

  USB-Modem - PC1 —–> Router —–> PC2

  Ik weet vrijwel zeker dat het aan PC2 moet liggen, want het netwerk is verder ok. Ook als ik de firewall uitzet kan ik nog steeds niet op internet.
  Weet iemand waardoor dit zou kunnen komen?
 • Kan je wel pingen?
 • Niet op Internet, maar je kan wel op PC1 zien en bestanden uitwisselen? Als ik geen Internet heb maar wel netwerkverbinding ligt het 9 van de 10 keer aan mijn netwerkinstellingen aan de client kant. Heb je de instellingen handmatig ingevoerd of dhcp?
  Als je het handmatig hebt ingevoerd zet dan de DNS-gegevens hetzelfde als bij PC1.
 • Ik kan wel bestanden uitwisselen tussen de 2 PC's, en bij de router is dhcp ingeschakeld. Ik kan met PC2 wel het ip-adres van de internetverbinding pingen, maar als ik bijv. een site probeer te pingen komt er te staan dat de host niet kan worden gevonden.
  Als ik bij msn messenger "problemen met verbinding oplossen" (extra -> opties -> verbindingen) gebruik, krijg ik de volgende foutmelding:
  [img:55a10d94ff]http://home.wanadoo.nl/josaben/messenger_check.PNG[/img:55a10d94ff]
 • Kan het er ook aan liggen dat bij de ene PC2 ip-routering niet aan staat, want bij PC1 is dit wel het geval?

  [img:0a2e13e474]http://home.wanadoo.nl/josaben/ipconfig.PNG[/img:0a2e13e474]

  Zo ja, hoe kan ik deze dan inschakelen?
 • Zo te zien een dns probleem, hebben ze beide wel dezelfde dns-adressen?
 • Zo te zien een dns probleem, hebben ze beide wel dezelfde dns-adressen? Om zeker te zijn dat dit het probleem is, kan je eens pingen naar nu.nl en vervolgens naar 62.69.168.12. Als beide niet lukt is iets anders het probleem, als alleen nu.nl niet lukt is het een dns probleem. Ik zie in je screenshot dat je gateway en dns-server beide hetzelfde adres is, waarschijnlijk gebruik je hier ICS (Internet Connection Sharing), echter fungeert deze pc dan niet als DNS server, geef hiervoor eens de dnsserver op van je provider (die staat waarschijnlijk ook ingesteld op de pc die als gateway dient.
 • Je hebt bij DNS 192.168.0.1 staan. Vul hier eens de dns-instellingen van je provider in (staan als het goed is in het config-panel van je modem vermeld) en dan denk ik dat je probleem is opgelost.
 • Het pingen van de 2 adressen lukte niet en met het invullen van de DNS van de provider lukte het nog steeds niet. Ik wacht nu tot woensdag dan komt er iemand die precies hetzelfde soort netwerk heeft en het wel aan de praat heeft gekregen, want ik ben erachter gekomen dat het hele netwerk niet bepaald stabiel is, wanneer ik een groot bestand wil overzetten kapt hij er mee na ongeveer 10 sec. en wanneer ik een game host krijg ik ook al vrij vlug 'connection interrupted'
  Dus ik hoop dat ik het woensdag aan de praat krijg..
 • Gebruik vaste ip-adressen in het netwerk… DHCP-server in de router heeft helemaal geen zin… doordat PC-1 altijd onder het zelfde adres beschikbaar moet zijn (internet-server) en PC-2 de enige client is… de DHCP-server in de router uitzetten en het wordt een switch… In PC2 het IP-adres van PC1 opgeven als DNS-server en Gateway… dan zou het moeten werken…
 • [quote:9e6161b1ef="RK"]Gebruik vaste ip-adressen in het netwerk… DHCP-server in de router heeft helemaal geen zin… doordat PC-1 altijd onder het zelfde adres beschikbaar moet zijn (internet-server) en PC-2 de enige client is… de DHCP-server in de router uitzetten en het wordt een switch… In PC2 het IP-adres van PC1 opgeven als DNS-server en Gateway… dan zou het moeten werken…[/quote:9e6161b1ef]
  Ten eerste zie je bij zijn ipconfig staan dat dhcp uit staat, ten tweede is het je reinste onzin dat als je de dhcp uitzet op een router dat het een switch wordt. Zelden zulke onzin gehoord.
 • [quote:0a6ce145c7="Venzent"][quote:0a6ce145c7="RK"]Gebruik vaste ip-adressen in het netwerk… DHCP-server in de router heeft helemaal geen zin… doordat PC-1 altijd onder het zelfde adres beschikbaar moet zijn (internet-server) en PC-2 de enige client is… de DHCP-server in de router uitzetten en het wordt een switch… In PC2 het IP-adres van PC1 opgeven als DNS-server en Gateway… dan zou het moeten werken…[/quote:0a6ce145c7]
  Ten eerste zie je bij zijn ipconfig staan dat dhcp uit staat, ten tweede is het je reinste onzin dat als je de dhcp uitzet op een router dat het een switch wordt. Zelden zulke onzin gehoord.[/quote:0a6ce145c7]

  Een onderdeel van de router die de TS heeft is een stukje software om IP-adressen uit te geven oftewel de DHCP-server…. Deze kan je als je een goede router hebt uitgezet worden… Dan kunnen de lan-poorten op de router normaal gebruikt worden, niets anders dan een netwerkswitch of netwerkhub.

  Daarnaast worden routers gebruikt om twee netwerken met elkaar te verbinden… dus bijvoorbeeld het internet met een intern netwerk… In principe heeft een router maar twee aansluitingen 1 voor WAN en 1 voor het LAN… De meeste "huis-tuin-en-keuken" hebben meerdere functies: router om het WAN te koppelen aan het LAN, DHCP-server en netwerkswitch cq hub met vier of acht LAN-poorten…

  In één van de eerdere posts van de TS staat dat hij DHCP op de server aan heeft staan… dus kan hij deze beter uitzetten als hij vaste adressen gaat gebruiken. Bij deze opstelling die hij aangeeft is dat helemaal niet nodig.
 • [b:a79a8c3d4b]RK schreef:[/b:a79a8c3d4b][quote:a79a8c3d4b]Dan kunnen de lan-poorten op de router normaal gebruikt worden, niets anders dan een netwerkswitch of netwerkhub. [/quote:a79a8c3d4b]Maar dan toch wel een switch die NAT gebruikt !

  En een switch met NAT-ondersteuning noemen we doorgaans………..?
  Precies, een ROUTER :wink: !

  En of er dan ook nog een DHCP-server bij ingebouwd zit heeft er weinig (zeg maar niets) mee te maken.

  Gr,
  Jim
 • Ik heb 't probleem opgelost, 't bleek toch aan de firewall te liggen, ik had m'n andere pc toegang gegeven, maar zolang de Internet Security Zone op High (Stealth mode), stond liet hij helemaal niks door, nadat ik deze op medium had gezet werkte alles. Maar dan heb ik nog 1 probleem, ik wil graag weten hoe ik het station Main C op ralphie wegkrijg:
  [img:6fa52229a5]http://home.wanadoo.nl/josaben/netwerkverbinding.PNG[/img:6fa52229a5]
  Rechtermuisknop -> verbinding verbreken werkt niet, er komt te staan dat deze netwerkverbinding niet gevonden kan worden, dat klopt want die C schijf heb ik niet meer gedeeld staan.
 • Klik 1 keer op je MAIN(C:) en druk dan op F2. Tadaaa! :D
 • hij blijft er gewoon staan, als ik op F2 druk heeft het dezelfde functie als naam wijzigen
 • Dat is inderdaad hetzelfde. Maar dit leek me makkelijker.
  Werkt het na opnieuw opstarten ook niet? Misschien met Tweak UI?
 • Klik éénmaal links op die netwerkdrive zodat 'ie blauw wordt en kies dan bovenin het scherm "Extra/Netwerkverbinding verbreken".

  Daarna krijg je een schermpje waarin staat "Selecteer het netwerkstation waarmee………" enz.

  De rest spreekt vanzelf.

  Gr,
  Jim
 • Ik zie nu pas dat er twee keer main staat. Ik had alleen de bovenste gezien :oops:
  Zoals Jim aangeeft is inderdaad de goede manier
 • ok bedankt het is verholpen! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.