Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk XP-98 net niet vlekkeloos - wie helpt?

Anoniem
perloc
5 antwoorden
 • Zoals velen mij voor zijn gegaan, probeer ik momenteel 2 PC's via een router verbinding te laten maken met internet en tevens met elkaar gegevens uit te laten wisselen.
  Configuratie is dat één PC uitgerust is met XP Pro, en de ander met W98. De router is van fabrikaat E-tech en op zijn beurt verbonden met standaard kabelmodem van @Home.

  Resultaat van mijn gepuzzel tot dusver;
  * Beide computers hebben verbinding met internet.
  * Middels de netwerkomgeving in de verkenner kan ik op beide PC's, beide PC's zien.
  * Op de PC met XP kan ik zonder problemen de W98 PC benaderen. Andersom werkt dit niet. Ik zou geen rechten hebben voor toegang.
  * Echter wanneer ik via UITVOEREN… een bepaalde gedeelde drive op de XP PC aangeef, krijg ik toch netjes de inhoud van de schijf te zien. Sterker nog, ik kan er op lezen, schrijven, wijzigen, enz…

  Wat is nu het probleem; ik wil vanaf de W98 PC kunnen printen op een printer die aangesloten is op de XP PC. Blijkbaar loopt dit proces op dezelfde blokkade die ik met de Windows Verkenner ervaar.

  Wie weet er een truc om deze schijnbare blokkade op te heffen of te omzeilen?

  Oh ja,
  * firewall is al uitgeschakeld; op beide PC's
  * gewenste mappen en printers zijn volledig gedeeld
  * beide PC's hebben dezelfde accountnaam met hetzelfde wachtwoord
  * op XP-PC is gastaccount ook geactiveerd
  * pingen lukt probleemloos beide richtingen uit
 • * Echter wanneer ik via UITVOEREN… een bepaalde gedeelde drive op de XP PC aangeef, krijg ik toch netjes de inhoud van de schijf te zien. Sterker nog, ik kan er op lezen, schrijven, wijzigen, enz…
  ===============

  Kijk even naar netbios omzetting op de PC met XP.
  TCP/IP, eigenschappen, geavanceerd.
 • [quote:be7ae2fd0d]Kijk even naar netbios omzetting op de PC met XP[/quote:be7ae2fd0d]

  NetBIOS via TCP/IP staat INGESCHAKELD.
  Is dit correct?
 • Heb je al met "Net Use" commando en net print al geprobeerd de printer te installeren op Win98? Mocht je namelijk via die commandos dat wel kunnen dan zou het goed moeten komen…. Als laatste redmiddel kan je nog het IPX-protocol gaan gebruiken…
 • [quote:77bda5fa83="ripper"]Wat is nu het probleem; ik wil vanaf de W98 PC kunnen printen op een printer die aangesloten is op de XP PC. Blijkbaar loopt dit proces op dezelfde blokkade die ik met de Windows Verkenner ervaar.
  [/quote:77bda5fa83]Misschien niet helemaal dezelfde reden. Vaak worden drivers via het netwerk geinstalleerd, alleen werkt W9x drivers vaak niet op Windows XP en omgekeerd. De oplossing is dan om de drivers op de computer zelf te installeren en dan de LPT1 verwijzing te veranderen in een netwerkverwijzing.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.