Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Belkin 54g draadloze beveiliging werkt niet

Anoniem
René N
11 antwoorden
 • Sinds een tijdje heb ik een Belkin 54g adsl-modem met ingebouwde draadloze router. Alles is vrij eenvoudig in te stellen via het menu, maar wat ik ook probeer, de beveiliging krijg ik niet voor elkaar.
  Zet ik e.e.a. op onbeveiligd dan krijg ik met mijn laptop zonder problemen toegang tot het netwerk, met beveiligingen lukt het niet, terwijl ik toch alles volgens de handleiding doe.
  Bij beveilinging heb ik de keuze uit WEP, WPA/WPA2 en WPA2 only, alle 3 geprobeerd maar zonder resultaat.
  De laptop is ongeveer een half jaar oud, dus ik neem aan dat de draadloze netwerk adaptor die daar in zit ook deze beveiligingen aan moet kunnen.
  Hij geeft ook keurig aan dat het netwerk beveiligd is, maar geef ik dan het wachtwoord op dat ik in de router heb ingesteld dan krijg ik toch geen verbinding.

  Iemand een idee?
 • Voor de beveiliging van een draadloos netwerk moet je handmatig op het accesspoint aangeven dat welke beveiliging je wil gebruiken (WEP / WPA) waarbij WPA (WPA-PSK) de voorkeur heeft. Bij het instellen op het AP moet je een shared-key (16 tot 28 tekens) opgeven. Deze voer je ook in op je Laptop… Het is dus niet het wachtwoord van het AP zelf, dit geeft alleen toegang tot de administratie-paginas…
 • wat je het beste kunt doen is een onbeveiligde verbinding maken. Controleren of die goed werkt op de draadloos pc en vervolgens in de setup van je router duiken. Hoe je moet inloggen in je router kun je in de handleiding vinden. Je moet daarvoor een ip adres intypen in je internetbrowser. Welke dat voor jouw router is staat in de handleiding.

  Ga in de instellingen op zoek naar de netwerknaam, verander deze evt gelijk in een naam die je zelf wilt (let op dat je niet een naam gebruik die het netwerk tot jou kan herleiden. Dus bijv. niet je adres of naam o.i.d. gebruiken.).

  Zorg ervoor dat "broadcast ssid" aanstaat!!!!!

  Ga na het beveiligingsdeel en stel hem in op wpa, voer een sleutel in en onthoudt deze goed.

  Ga nu weer naar de draadloze pc en als het goed is heb je nu geen verbinding meer. Ga nu naar Start, Deze Computer, links kiezen voor Mijn Netwerk Locaties, vervolgens Netwerk Verbindingen weergeven.

  Rechtsklik nu op de draadloze verbindingsicoon. Kies voor zoeken naar draadloze netwerken. Als het goed is (let op dat je binnen het bereik van de router blijft) komt de verbinding met de naam die je gekozen hebt in beeld en staat er beveiligd met wpa.

  Kies nu voor verbinding maken en voer de wpa sleutel die je gemaakt hebt in (dus exact hetzelfde typen! let op hoofdletters etc.)

  De verbinding wordt nu gestart. Maak gelijk van dit netwerk je voorkeursnetwerk.

  Nu weer je router in om de broadcast ssid uit te zetten. Je draadloos pc zal hem nu kunnen vinden en zo blijft je netwerk afgeschermd voor de buren.

  Als het niet lukt controleer eerst of de MAC adres filtering soms aanstaat in de router. Zo ja zoek het mac adres van de draadloos pc op met het commando ipconfig /all in een dos scherm van de draadloos pc. Het mac adres staat achter Fysiek adres. Voeg dit mac adres toe in je router onder toegestane mac adressen.

  Wellicht wat te duidelijk uitgelegd (misschien had je e.e.a. al geprobeerd).
  Zo ja, kun je dit nog proberen:

  Wat bij mij het probleem veroorzaakte was mijn panda firewall.

  Als het nu dus nog niet lukt (zoals bij mij ook geval was) Verwijder je firewall software. Voer de stappen uit. En als je verbinding werkt weer je firewall installeren. Bij mij werkte dat ook!


 • rev schreef:
  [quote:dea2f99801]voer een sleutel in en onthoudt deze goed. [/quote:dea2f99801]
  Schrijf liever op en bewaar op een veilige plaats.

  -hws-
 • Bedankt voor alle antwoorden zover, maar de oplossing zat er niet bij.
  Misschien heb ik het niet echt duidelijk omschreven wat mijn probleem is, zal nog een poging doen.

  Onbeveiligd werkt alles goed, draadloos modem + router werken dus.

  Zodra ik via mijn desktop PC in de router de beveiliging (WPA) voor draadloos instel en opsla ben ik de verbinding op de laptop kwijt (logisch).

  Ga ik dan proberen opnieuw in te loggen op het draadloos netwerk dan vraagt hij om de netwerksleutel. Deze voer ik exact zo in zoals ik hem ook in het router-menu heb ingevoerd, maar toch werkt het niet.

  Kijk ik bij de eigenschappen van mijn draadloos netwerk dan staan daar de volgende gegevens:

  Netwerkverificatie: WPA-PSK
  Gegevenscodering: AES

  En uiteraard 2x de netwerksleutel.

  Verificatie kan ook WPA zijn, codering ook TKIP.

  Heb diverse wijzigingen hier in aangebracht, zonder resultaat.

  Om toch niet volledig onbeveiligd te zijn heb ik nu MAC Address Filtering ingeschakeld, maar het zou mooi zijn om (daarnaast ook) de WPA codering ook aan de praat te krijgen.
 • Neem WPA-PSK (TKIP) geen AES… dat kunnen de meeste Accesspoints nog niet aan…
 • ik heb mijn belkin ook op TKIP.

  Zoals ik het begrijp wordt er dus al helemaal geen verbinding gemaakt met de router als je de sleutel opgeeft?

  Krijg je wel een ip adres toegewezen of zie je onderin beeld (rechtsonder in je systemtray) een netwerkicoontje met zo'n bewegend geel balletje dat van links naar rechts gaat? Evt. eerst opnieuw opstarten en dan verbinding proberen te maken. Dan zie je gelijk na het opstarten of je een ip adres krijgt toegewezen ofdat die daarop blijft "hangen".

  Probeer het in ieder geval met TKIP en evt. ook met een korte simpele sleutel bijv.

  sleutelwpa

  of iets dergelijks. Kijken of het dan wel lukt.
 • Heb de diverse opties geprobeerd, maar nog steeds zonder resultaat.

  Bij een onbeveiligd netwerk zie ik inderdaad dat de verbinding opgebouwd wordt. Hij geeft netjes aan "Netwerkadres verkrijgen" en in de system-tray zie ik de het bolletje heen en weer gaan bij het monitor-icoontje.

  Heb er voorlopig even genoeg van, de MAC Address filtering houdt toevallig passanten wel even bezig, bovendien woon ik redelijk vrij aan een doodlopende weg, dus zo'n vaart zal het ook wel niet lopen met ongewenst bezoek.
 • wat je nog kunt proberen is op

  http://www.belkin.com/nl/

  de nieuwste firmware voor je router (die kun je als het goed is ook vanuit het config menu laten zoeken) en vooral de laaste firmware voor je notebookadapter downloaden. Even je type kiezen en dan de firmware downloaden.

  Probleem werd bij mij echt veroorzaakt door de firewall (gebruik je ook panda misschien?)
 • Nog een mogelijke oorzaak:

  Als router en netwerkkaart niet van hetzelfde merk zijn werkt het vaak niet als je een "passphrase" (wachtwoord) opgeeft als Preshared Key.

  Meestal kun je ook (maar ik ken die Belkin niet) direct de te gebruiken WPA-key ingeven. Dus een rijtje van 26 hexadecimaal-waardes, en dat zowel in de router als in de netwerkinstellingen op de pc uiteraard. En dan werkt het wel.

  Gr,
  Jim
 • Zojuist zelf een WLAN aangelegd thuis. Ik liep daar vrijwel tegen hetzelfde probleem aan!

  Wat voor WiFi-kaartje gebruik je voor de PC/laptop?

  In mijn laptop had ik een Sitecom kaartje dat geen WPA-PSK ondersteunde. Met een software update was deze ondersteuning er wel, maar dan kreeg ik nog geen verbinding!

  Ik heb de Sitecom kaart geruild voor een (duurdere) Linksys en alles werkte meteen vlekkeloos!

  Blijkbaar werken andere (duurdere?) kaartjes beter met andere merken samen dan anderen… :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.