Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

XP - Geel uitroepteken in netwerk Icon

Anoniem
None
9 antwoorden
  • Als ik de LAN verbinding selecteer heb ik het volgende

    LAN or High-speed Internet
    Local Area Connection: Geel uitroepteken, Limited of no connectivity
    Details - Physcical address: 00-40-D0-6D-9B-29
    IP address : 169.254.145.169
    Subnet mask : 225.225.0.0
    Default Gateway : —
    DNS server : —
    Wins server : —
    Repair - Renewing your IP address
    Na een minuutje: Windows could not repair…..
    because renewing IP address
    Contact the person who manage your computer. Daar maakt MS zich mooi mee vanaf, want ikzelf dus!

    Geprobeerd de volgende installatie:
    - New connection
    - Next
    - Setup a home or small office network
    - Next
    - Finish
    - Next (Welcome to the NW Setup wizard)
    - Before you continue –> checklist –> alles gechecked (meest hardware en dat is allang geinstalleerd en functioneert (met mijn Win2000, ook op deze computer)
    - Next
    - Check other: learn more about….. Geen enkele nuttige informatie
    - Check: This computer connects to the Internet directly, and others too. Nou, dat is mooi maar ik wil geen Internet maar een home netwerk.
    - Names, al ingevuld
    - Workgroup name –> veranderd in "WORKGROUP" want dat is de naam die ik ook gebruik op de andere computer.
    - Check: turn on file and printer sharing.
    - Ready to apply
    - Next
    - Ik zie beeldbuisjes wandelen van links naar rechts….
    - Check: I don't need to turn the wizard on the other computer (want daar (Win98) werkt alles perfect)
    - Next
    - Finish
    - Reboot

    Het helpt allemaal niets: het gele vraagteken blijft
    Het heeft in het verleden WEL gewerkt, dus zonder dat gele vraagteken. Ik heb toen wat willen veranderen en zinsdien is het mis.
    Verder is een belangrijk punt dat de verbindingen normaal werken, zowel van de XP –> 98 comp. als van de 98 –> XP comp.!!!

    Wie zou een zetje kunnen geven….
    MVG perloc
  • [quote:6143746145="perloc"]Ik heb toen wat willen veranderen en zinsdien is het mis.[/quote:6143746145]Weet je ook nog [u:6143746145]wat[/u:6143746145] je gedaan hebt?
  • Al eens in het apparaatbeheer geprobeerd de hardware te verwijderen en opnieuw te installeren? eventueel met een andere (nieuwere) of van de hardwarefabrikant eigen driver?
  • Kijk een op onderstaande link

    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;299357

    Jan Willem
  • JBS: Helaas, pindakaas…. Als ik alles moest onthouden wat ik zoal heb gedaan aan instellingen… De enige manier is opschrijven of er zou een log file moeten zijn weggeschreven.
    Drupke: Dat is natuurlijk het proberen waard! Ehhh, …. hardware verwijderen? De netwerkkaart dus? Ik werk op een laptop, dusse, dat is wat moeilijk.
    Shepherd: Ik heb de link weggeschreven en zal die eens uitspellen.

    Overigens is het probleem niet zo urgent, maar alleen intrigerend, want zoals ik schreef, alles werkt normaal, ook met geel uitroepteken!
    Ik heb een programma geschreven welk ook voor netwerk ontworpen is, en de drive wordt gemapped met het NET.EXE commando: net use <mapped drive letter> \\comp_name\<server drive> letter /yes
    Werkt prima voor alle Windows smaken. Tenminste als er een geldig netwerk is.
    Maar ik wil altijd graag het "waarom" weten.

    MVG, perloc
  • [quote:2fa6a1e929="perloc"]JBS: Helaas, pindakaas…. Als ik alles moest onthouden wat ik zoal heb gedaan aan instellingen… De enige manier is opschrijven of er zou een log file moeten zijn weggeschreven.
    Drupke: Dat is natuurlijk het proberen waard! Ehhh, …. hardware verwijderen? De netwerkkaart dus? Ik werk op een laptop, dusse, dat is wat moeilijk.
    Shepherd: Ik heb de link weggeschreven en zal die eens uitspellen.

    Overigens is het probleem niet zo urgent, maar alleen intrigerend, want zoals ik schreef, alles werkt normaal, ook met geel uitroepteken!
    Ik heb een programma geschreven welk ook voor netwerk ontworpen is, en de drive wordt gemapped met het NET.EXE commando: net use <mapped drive letter> \\comp_name\<server drive> letter /yes
    Werkt prima voor alle Windows smaken. Tenminste als er een geldig netwerk is.
    Maar ik wil altijd graag het "waarom" weten.

    MVG, perloc[/quote:2fa6a1e929]
  • [quote:8ea3a09e55="perloc"]JBS: Helaas, pindakaas…. Als ik alles moest onthouden wat ik zoal heb gedaan aan instellingen… De enige manier is opschrijven of er zou een log file moeten zijn weggeschreven.
    Drupke: Dat is natuurlijk het proberen waard! Ehhh, …. hardware verwijderen? De netwerkkaart dus? Ik werk op een laptop, dusse, dat is wat moeilijk.
    Shepherd: Ik heb de link weggeschreven en zal die eens uitspellen.

    Overigens is het probleem niet zo urgent, maar alleen intrigerend, want zoals ik schreef, alles werkt normaal, ook met geel uitroepteken!
    Ik heb een programma geschreven welk ook voor netwerk ontworpen is, en de drive wordt gemapped met het NET.EXE commando: net use <mapped drive letter> \\comp_name\<server drive> letter /yes
    Werkt prima voor alle Windows smaken. Tenminste als er een geldig netwerk is.
    Maar ik wil altijd graag het "waarom" weten.

    MVG, perloc[/quote:8ea3a09e55]

    Heb je er geen firewall nog op zitten? Want windows XP zet automatisch de firewall aan op een externe connectie…

    De hardware verwijderen: ALLEEN IN WINDOWS … en niet fysiek… door in apparaatbeheer >> netwerk >> de netwerkkaart selecteren… verwijderen >> weet u het zeker? JA >> computer opnieuw opstarten… Als het goed is vind windows deze automatisch… en installeert de driver…
  • Je nic probeerd een ipadres van de dhcp server te ontvangen wat niet gaat. Heb je wel een dhcp-server? Geef anders een vast ipadres aan de kaart.
  • RK: Ja er zit een firewall op en wel ZA (ZoneAlarm). de XP firewall staat uit.
    Ik heb de netwerkkaart verwijderd en opnieuw geboot. Netwerkkaart werd keurig weer opnieuw gevonden en geinstalleerd, Maar helaas, het gele uitroepteken is gebleven.
    Venzent: Ik weet niet wat een dhcp server is, maar ik heb in de setup gevonden dat ie is ge-enabled! En wat is ook alweer een nic….
    Verder heb ik een vast ip address voor de XP opgegeven: 192.168.0.1
    En zowaar!!! het gele uitroepteken verdween!!!

    Alle helpers, DANK
    MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord