Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Te zwak signaal + , Linksys WAG54GS

Anoniem
Cembalo1
6 antwoorden
 • We zijn overgestapt van een bedrade modemrouter + Accesspoint naar een draadloze modemrouter van linksys: de WAG54GS. Dit in verband met de beveiliging.

  De installatie ging prima, maar sinds gister hebben we vreemde problemen. Ik probeerde gebruik te maken van het internet, maar plotseling viel het helemaal weg en alle computers in het netwerk hadden geen IP-adressen meer en de Gateway was onzichtbaar. Het gekke was overigens wel dat de computers nog wel verbonden waren met het netwerk. Ik dacht dat de DNS-server en de gateway in het apparaat kapot waren gegaan, maar ik sloot toch nog maar even onze laptop fysiek aan op het apparaat, en toen bleek tot mijn verbazing dat het internet daar probleemloos op functioneerde.

  Ik heb alles geprobeerd, totale reset, stroom er uur af, en uiteindelijk bleek de "Easy Secure Setup" knop van linksys uitkomst te bieden. Echter werkt het internet nu veel langzamer dan normaal en soms gebeurt het nog wel eens dat het internet opeens wegvalt (de ip-adressen zijn weer 0.0.0.0 en de gateway is weer offline). De verbinding blijft. Als we dan een half uur wachten is het weer redelijk normaal.

  Heeft iemand enig idee wat dit probleem kan veroorzaken?

  En dan is er nog iets, het bereik is niet optimaal van de router. Nu kunnen we natuurlijk de telefoonkabel tot de eerste verdieping doortrekken, maar ik dacht dat je ook accesspoints tot repeaters kon omzetten. Ik ben gister even naar de paradigit geweest, maar daar zeiden ze dat de enige mogelijkheid een draadloze "range expander" van 100 euro aan te schaffen. Dat vind ik belachelijk, want dat is 10 euro meer dan de hele modem/router gekost heeft!

  Als dat toch de enige mogelijkheid is, zal ik genoodzaakt zijn de telefoon kabel die uit de splitter komt door te trekken…
 • Of je trekt de UTP door ?

  Probeer eens een ander kanaal in te stellen op je router. Hier in de straat hadden lui ineens geen internet en draadloos netwerk meer. Na het veranderen van het kanaal ineens wel. Ook zou je die ip-adres problemen op kunnen lossen door handmatig IP-adressen in te vullen. Bereik gewoon effe proberen te verhogen/verbeteren door met de antennes te spelen :)
 • Dan je! Die UTP heeft met het kanaal te maken? Ik weet daar niet zoveel vanaf :oops: … Ik heb wel gezien dat een ander draadloos netwerk inderdaad ook op kanaal 6 (wij dus ook) zit.

  Spelen met de antennes heb ik al geprobeerd, levert nauwelijks/geen resultaat op. Ik heb constant 1Mbit per seconde, niet hoger met bereik zeer laag :( . Ik denk dat ik maar een telefoonkabeltje door ga trekken.
 • [quote:644268080a="Aljosja"]Dan je! Die UTP heeft met het kanaal te maken? Ik weet daar niet zoveel vanaf :oops: … Ik heb wel gezien dat een ander draadloos netwerk inderdaad ook op kanaal 6 (wij dus ook) zit.

  Spelen met de antennes heb ik al geprobeerd, levert nauwelijks/geen resultaat op. Ik heb constant 1Mbit per seconde, niet hoger met bereik zeer laag :( . Ik denk dat ik maar een telefoonkabeltje door ga trekken.[/quote:644268080a]

  Nee, dat heeft niets te maken met het kanaal… deze kan je in de configuratie van de router / AP instellen… Via de Webbrowser en het IP-adres is deze te bereiken. Je kan het beste even via beschikbare netwerken in Windows of de driver kijken welk kanaal niet gebruikt wordt, je mag kanaal 1 - 13 gebruiken in nederland… waarbij 1 - 10 het meeste gebruikt worden
 • En wat moet ik dan instellen daarvoor?
 • in de configuratie van de router kan je instellen via welk kanaal hij zend.
  afhankelijk van het type waar dat staat, maar moet eenvoudig te vinden zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.