Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Lage snelheden met Thomson wireless router...

Anoniem
Sonny01
4 antwoorden
 • Hallo!

  Zeg, ik heb een probleem :( . Ik heb een Thomson Speedtouch Router 716g(i) aangeschaft omdat ik een laptop heb een overal in huis op pc en laptop draadloos wil internetten…

  Nou, router geinstalleerd en uiteindelijk voor elkaar gekregen dat ik zowel op pc als op Laptop op internet kon.

  Maar nu het probleem: Ik ging de down en upsnelheid even checken. Nu heb ik een 12mb down en 1mb up abonnement en met de speedtouch Alcatal usb modem die ik hiervoor had haalde ik een downsnelheid van 350kb/s en een up van zo'n 85kb/s. Gezien het feit die modem maar een max capaciteit van 4mb/s down heeft (oude usb modem), was dit verder dus prima.

  Nou, de snelheid met de wireless modem is het volgende….de UPsnelheid komt maar niet boven de 30kb/s!!! Downsnelheid schommelt zo tussen de 400 en 600kb/s, dit is dus wel een lichte verbetering maar evengoed niet zoals het zou moeten…Heel vreemd dus dat met mn alcatal speedtouch USB modem ik wel een grote upsnelheid haal en met de Thomson router maar max zo'n 30kb/s….

  Ik heb het niet voor elkaar gekregen om de snelheid te veranderen. Weet iemand van jullie misschien hoe het komt dat ik met de draadloos internetverbinding maar zo'n 30kbs uploadsnelheid haal en met mn oude usb modem wel zn optimale snelheden haal (85kb/s up)….???

  Ik ben hopeloos, heb nu maar weer mn oude usb modem aangesloten, want die 30kb/s up is echt beroerd :(

  Bedankt voor de hulp!!

  Grtz!
  Sonny
 • Wat voor bereik geven je laptop en computer aan? Is dat zwak of juist zeer goed? De kwaliteit van de verbinding kan behoorlijke invloed hebben op de uploadsnelheden is mijn ervaring. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je met je laptop naast de modem-router gaat staan? Heb je dan nog steeds de beroerde uploadsnelheden?

  Die downstream snelheid kan ook te maken hebben met dat je ver van de centrale in je woonwijk zit. Mijn vriend bijvoorbeeld, kreeg van zijn provider te horen dat ie niet meer dan 6000Kbit downstream snelheid kon nemen, hoger had geen zin omdat dat toch niet mogelijk was ivm. de afstand tot de wijkcentrale…
 • Eventueel kan het ook nog in de QoS-pakketplanner zitten, maar dat lijkt me niet, omdat die bij fabrieksinstellingen goed staat.

  Zijn je netwerkkaarten wel snel genoeg (en voorzien van de laatste drivers)?
 • Ik weet niet hoever ik van de centrale zit. Is dit te checken? Maar dat moet voor mn uploadsnelheid toch niet uitmaken?

  Die lage snelheid heb ik zowel op de PC als laptop, beide staan nog geen meter van de router vandaan… :-?

  Die in verhouding lage downsnelheid vind ik nog nie eens zo erg, maar die up van 30 is echt beroerd, en dat terwijl ik met mn oude usb modem dus gewoon de 85kb/s haalde…

  Ik heb in de PC een Ralink RT2500 netwerkkaart zitten. Is deze snel genoeg? En hoe kan ik zien of ik de laatste drivers heb?
  En ik heb een Acer Aspire 1692WLMi laptop, hier zit toch ook wel een snelle netwerkkaart in??

  Grtz!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.