Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

router nodig?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • voor een vriend van me de volgende vraag:
  Hij heeft nu gewoon een modem met 1 poort. Daar zit zijn computer op aangesloten. Nou heeft ie 2 computers en een laptop en wil hij een netwerk/internet aanleggen. Kan hij nu achter de modem gewoon een switch zetten of moet er een router staan??

  bvd,
  jurjen
 • Als het modem een router aan boord heeft, kun je met een switch volstaan. Zoniet, dan heb je een router en een switch nodig. Die zijn er ook wel gecombineerd, bijvoorbeeld linksys wrt54g.
 • wat is het ip adres van de aangesloten compomuter

  valt het in de range range van een lokaal netwerk of in de range van het internet

  lokaal begint met 10.0.0 of 192.168

  bij internet adres dan is het nodig om een router met switch er tussen te zetten

  anders volstaat een switch
 • hmm ik neem niet aan dat er een router in de modem zit. Is volgens mij een modem van planet met maar 1 poort. Zal het hem is vragen over die ipadressen.
 • Die ene poort zegt op zich heel weinig. Het is tegenwoordig zelfs vrij gebruikelijk dat er al een router in zit. Merk en type?
 • [quote:702a4dfde1="jur!"]hmm ik neem niet aan dat er een router in de modem zit. Is volgens mij een modem van planet met maar 1 poort. Zal het hem is vragen over die ipadressen.[/quote:702a4dfde1]

  Als het al een beetje een oud beestje is dan heb je waarschijnlijk een speedtouch 510 (een zwart kastje met 3 lampjes bovenop) dan zit daar als je er nieuwe firmware opzet een router in. Deze zal je misschien wel moeten aanzetten.

  Met IPConfig/all kan je controleren of DHCP aanstaat, staat deze aan dan kan je de switch er bijna probleemloos tussen zetten.
 • [quote:cb9ebe974b="gerben"]Als het modem een router aan boord heeft, kun je met een switch volstaan. Zoniet, dan heb je een router en een switch nodig. Die zijn er ook wel gecombineerd, bijvoorbeeld linksys wrt54g.[/quote:cb9ebe974b]

  Die Linksys WRT54G is een mooi product, maar je moet niet de laatste hardwareversie er van hebben (guess what, ik heb die), die is namelijk veel slechter dan de vorige versies. De hardware is in prestaties gehalveerd en je hebt een exotische firmware op dat ding, waardoor je geen third-party firmware kan gebruiken. Zie ook www.linksysinfo.org, met name deze pagina.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.