Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 ADSL netwerken met zelfde gebruikersnamen

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Voor een kennis moet ik twee ADSL netwerken aansluiten. Het zijn twee abbonementen bij Het Net voor twee verschillende locaties.

  Nu heeft hij echter twee ADSL modems (Speedtouch) gekregen met daarbij twee aanmeldingsbrieven en daarbij zijn afgezien van de klantnummers alle gegevens hetzelfde. Dus accountnaam, wachtwoorden en ook de mail adressen.

  Nu heb ik al één locatie aangesloten maar ik vermoed dat dit bij de andere aansluiting problemen op gaat leveren. Kan dit eigenlijk wel.
 • Gewoon proberen zou ik zeggen.
 • Inderdaad uitproberen. Op zich zou ik wel een ander username en IP adres verwachten wanneer het echt een andere locatie betreft.
 • [quote:afdc6f38f3="Hans.Vosman"]Inderdaad uitproberen. Op zich zou ik wel een ander username en IP adres verwachten wanneer het echt een andere locatie betreft.[/quote:afdc6f38f3]

  IP-adres wordt uitgegeven door de DHCP-server van KPN… dus die is eigenlijk altijd anders. De meeste netwerk-beheerders geven geen echt vast IP-adres. Er zijn uitzonderingen… Een beetje vreemd misschien is dat HetNet het toelaat om met dezelfde username en wachtwoord op het netwerk te komen.
 • Waarom vreemd? De modems kunnen op 2 locaties worden gebruikt, vermoedelijk is dit ook makkelijker voor hun zelf.
 • Maar de gebruiker heeft ook twee keer het zelfde e mail adres gekeregen.

  Dat is dan wel raar. De ene lokatie is bedrijfsmatig. De andere lokatie is Prive.
 • Dat zou ik dan gewoon vragen aan Hetnet. Wanneer beide locaties op hetzelfde adres zitten en dezelfde naam wordt gebruikt, dan kan ik me er wel wat bij voorstellen. Ik vermoed dat de aansluitingen niet helemaal juist zijn aangevraagd. Eentje zou gewoon op naam/adres van het bedrijf moete, de ander op de prive naam/adres. Als beide toevallig hetzelfde zijn, dan kan Hetnet het verschil niet zien. Afgezien van of het wel/niet werkt, heb je denk ik wel iets gekregen dat je liever niet had gehad. Dus toch eventjes contact zoeken met hetnet lijkt me.
 • Soms wordt het IP adres toegekend ahv lijn-nummer of mac-adres van de netwerkaart…
  Maar wat Gerben al schreef: gewoon proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.