Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

geen dns en gateway

Anoniem
Hans.Vosman
9 antwoorden
 • Bij mijn zoveelste poging een netwerkje op te zetten is er verbinding tussen de twee computers (volgens de icoontjes in de taakbalk) maar in de verkenner zie ik niets en internet werkt ook niet van de computer van boven.

  Opstelling: computer in de kamer die via een ADSL modem met het internet verbonden is…..computer boven die met een draadloze verbinding verbonden is met de daadloze adapter beneden en via die verbinding zoekt met het internet.

  Boven lijkt alles in orde alhoewel ik bij start-uitvoeren-cmd en dan ipconfig als DNS achtervoegsel krijg "MSHOME.net" terwijl ik het netwerk "thuis"genoemd heb. Pingen gaat ook goed.

  Beneden krijg ik na ipconfig echter bij de lan verbinding (de ADSL) alles netjes ingevuld maar bij de draadloze netwerkverbinding is niets ingevuld bij de "verbindingsspec. DNS-achtervoegsel" en er is niets ingevuld bij "standaard gateway"
  Wel heb ik een subnetmasker en een IPadres

  Wie heeft er tips.
 • …maar bij de draadloze netwerkverbinding is niets ingevuld bij de "verbindingsspec. DNS-achtervoegsel" en er is niets ingevuld bij "standaard gateway"
  Wel heb ik een subnetmasker en een IPadres

  Wie heeft er tips.
  =================
  Bij deze adapter moet je Zelf even intern IP 192.168.0.1 met subnetmask 255.255.255.0 opgeven en nog even de DNS van je provider invullen. Gateway leeg laten.

  De PC boven 192.168.0.2 / 255.255.255.0 / dns (provider en 192.168.0.1) / gateway 192.168.0.1

  Wel ook even ICS inschakelen op de ADSL verbinding
 • IP adres enzo moet ik invullen als ik dubbelklik op internetprotocol als ik het goed heb maar waar schakel ik dat ICS in op de ADSL verbinding?
 • Ik vroeg me af of de configuratie wel correct is beschreven. ZIt er een router in het geheel? Hoe is de modem met de computer verbonden? Welk type modem betreft het? Waar zit die 'draadloze adapter' mee verbonden en wat is het precies?
  Op zich zouden de basisinstellingen via de netwerk wizard, voldoende moeten zijn, afgezien dan van de draadloos specifieke instellingen op het gebied van veiligheid. De netwerk wizard houdt alleen rekening met de standaard Windows XP firewall … Een eventuele andere firewall moet je zelf correct configureren. Verder zal ICS (internet sharing) vanzelf aangezet worden wanneer je de vragen in de netwerk wizard als zodanig beantwoordt. Wanneer je het niet nodig lijkt te hebben, zal Windows het dus niet aanzetten en hoef je die ook niet aan te zetten. In Windows 98/2000 moet je het wel zelf instellen (of je het echt nodig hebt, dat is dan weer wat anders).
 • De ADSL modem (speedtouch 510) zit met een kabeltje rechtstreeks op de computer beneden en dan aan de telefoon aansluiting (via een splitter) . De draadloze (de naam zegt het al :D )zit nergens aan vast.
  Zowel boven als beneden is het een Trust Speedshare Turbo Pro Lan Adapter dat is een PCI kaart.
  Een router komt dus in het verhaal niet voor.
  Ik wil namelijk dat de comp boven via beneden het net op gaat. Totdat het werkt heb ik WEP uitgeschakelt. Zonealarm pro zit beneden op de comp maar het helpt niet als ik die uitzet, anders zou ik een instelling daar moeten zoeken. Boven zit er geen firewall op (OK windows maar die heb ik uitgeschakeld).
  Bij de netwerk wizzard heb ik aangegeven dat die beneden degene is die de verbinding met internet heeft en bij die boven de tweede optie "deze computer maakt verbinding met het internet via een gareway of een andere computer in mijn netwerk".
 • De speedtouch 510 is modem en kan ook ingesteld staan als modem/router. In jouw geval vermoedelijk niet zo belangrijk. Je moet vrijwel zeker ICS gebruiken omdat ten opzichte van je PC netwerk, internet op de 1e PC binnenkomt (dat is dan het gatway systeem, vroeger heette dat residential gateway …). Voer de netwerk wizard uit, en je moet de vragen vanzelf tegenkomen.
 • Ik ben met m'n gepruts erin geslaagd verbinding tussen de twee computers te maken , ik kan nu bestanden van de ene naar de andere overzetten.
  Waarschijnlijk door de DNS van Planet in te vullen.
  Kan ik dat ICS niet op een andere manier inschakelen,ik ben bang dat ik anders mijn huidige verbinding tussen de comps kwijt raak.
 • Aanvulling: als ik kijk bij de eigenschappen van de LAN verbinding en dan het tabblad geavanceerd dan is daar aangevinkt dat de verbinding gedeeld wordt.
 • HO HO HO het gaat nu werken , als ik zonealarm uitzet doet het internet het nu ook.
  Nu nog zoeken hoe ik dat instel bij zonealarm.dat de comp van boven het net opmag.
  Conclusie tussendoor: boven hoef ik dus geen firewall te installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.