Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Problemen met netwerk services

Anoniem
planetweb
10 antwoorden
 • Ik heb gisteren een router+adsl modem in 1 meegekregen. Ik sluit me kabel UTP kabel aan op 1 en mijn computer aan op 2. Kijk op mijn computer en ik zie dat mijn internet werkt ondanks die ADSL modem. Ik sluit op 3 mijn oude pc aan en ga naar boven. Ik installeer een netwerk met de wizard en ik zie dat ik de wizard ook beneden moet uitvoeren. Ik heb boven de printer geinstalleerd die beneden is aangesloten en hij werd gewoon geinstalleerd, alleen hij print niet als ik vanaf de bovenste computer iets aanstuur. Ik ga naar beneden om de wizard thuisnetwerk blabla uit te voeren, gebeurt niks. Ik heb via de XP cd uitgevoerd, gebeurt ook niks. Aantal extra netwerk services met de XP cd geinstalleerd, gebeurt nog niks! Heb ik mijn netwerkverbindingen bekeken, ik wou kijken naar de internet snelheid want mijn router geeft 54 Mbps en vroeger was dat 100 en ik wou ff controleren, komt er :@ dit: [b:42f0435640]De lijst met netwerkadapters kan niet vanuit de map netwerkverbindingen worden opgevraagd. Controleerd of de netwerkverbindingsservice ingeschakeld en actief is.[/b:42f0435640]

  Ik had een keer een aantal services uitgezet, maar wat moet ik nu aanzetten. Als ik bij me netwerkverbindingen kan komen kan ik weer een netwerk aanmaken.

  Alvast bedankt
 • Via Start - Uitvoeren - [i:a24e78e634]services.msc [/i:a24e78e634]kun je de Network connections service opzoeken. Deze zal ws uitgeschakeld staat. Rechtsklikken en voor eigenschappen kiezen en vervolgens voor Inschakelen (eventueel nog even starten mocht ie dat niet meteen doen)
 • stond op automatisch en was ingeschakeld
 • soms komt er geen foutmelding en geen verbindingen maar me internet doet het

  Als ik bij ipconfig kijk zie ik arnhem.chello.nl als host en me ip is me oude ip toen ik nog geen router had aangesloten. Is dat normaal?
 • [quote:5b4841adee="planetweb"]soms komt er geen foutmelding en geen verbindingen maar me internet doet het

  Als ik bij ipconfig kijk zie ik arnhem.chello.nl als host en me ip is me oude ip toen ik nog geen router had aangesloten. Is dat normaal?[/quote:5b4841adee]

  Nee, tenminste tenzij je via chello nog werkt… In principe zou je als host je nieuwe Provider moeten hebben…. Waarschijnlijk staat er nog iets verkeerd in Windows onder Proxy-servers… Voor IE kan je die uitzetten onder verbindingen en lan instellingen… en anders bij de netwerkverbinding onder hosts….
 • nee ik heb geen nieuwe provider maar een router aangesloten

  Router heeft 5 ingangen:
  1 adsl ingang (niet aangesloten)
  2 PC beneden
  3 PC boven
  4 leeg
  5 internet kabel van Chello (kabel)

  Ik wil dat allebei de computers internet hebben, eventueel via een netwerk tussen de beide computers maar ook onafhankelijk als dat kan. Als het niet kan bouw ik een netwerk(met de router) en deel ik zo mijn internet.
 • kan niemand me helpen???
 • je hebt nu 3 nummers van chello

  1 voor de router
  1 voor computer beneden
  1 voor computer boven

  dit pikt chello zeer waarschijnlijk niet

  je moet de kabel van chello in de adsl (wan) aansluitng stoppen in de router
  in de router zelf je mac adres clonen van de orginele ethernet kaart van chello

  in de router dhcp aanlaten

  de 2 eigen computers krijgen nu ip nummers van de router
 • dat wil ik niet,
  ik wil dat als ik de computer beneden aan heb dat ik dan kan internetten met beide computers.

  Ik weet dat deze router niet geschikt is voor kabel dus wil ik het als switch gebruiken.

  Het probleem is dat ik geen netwerk kan maken door windows.
 • Zoals jij nu in de weer bent, gaat het NIET werken !
  Een switch kan niet routeren… Dus snel een router halen voor een kabelmodem en dat adsl modem/router ding inruilen/verkopen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.