Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hulp bij instellingen netwerk gevraagd

Anoniem
None
14 antwoorden
 • [img:6f890497fd]http://img513.imageshack.us/img513/2636/untitled2bu.jpg[/img:6f890497fd]

  hierboven staat het schema van m'n netwerk, vanaf de Speedtouch 510 multi-pc adsl modem loopt er een kabel naar een simpel hubje en een kabel naar de Linksys WRT54G v5. Vanaf de hub gaan er twee kabels naar twee vaste PC's en één naar een laptop (die is gestippeld omdat die niet permanent is, de laptop heeft namelijk ook draadloos).
  Vanaf de WRT54G gaan er ook twee kabels naar mijn twee vaste PC's, en de laptop heeft een draadloze verbinding met de WRT54G.

  De ip-adressen staan ook in het schema, toevoeging daar op, de WRT54G heeft extern IP 10.0.0.160 en intern IP 192.168.1.1.

  Nu is het probleem dat de PC's achter de WRT54G alleen elkaar en de laptop zien. Ik kan vanaf mijn PC dus niet op de PC's achter de hub.
  Eerst was er één van de PC's achter de WRT54G niet en de WRT54G was er ook nog niet. Toen liep die kabel direct naar mijn PC en had de laptop ook gewoon een vaste aansluiting achter de hub, toen werkte alles wel gewoon. Alle PC's konden op elkaar kijken.

  Hoe krijg ik dat weer voor elkaar?

  Aan de instellingen van de speedtouch en de linksys is eigenlijk niks speciaals gedaan, linksys heb ik alleen wachtwoord veranderd, draadloos ander kanaal gegeven en alleen 802.11b, verder heeft de linksys firmware 1.00.4 en de speedtouch 4.2.7.16.0

  Heeft het misschien te maken dat ze allebei DHCP-server en router zijn?

  Met look@lan kan ik overigens wel die vaste PC's achter die hub zien, ik kan er alleen niet op.
 • Als je de hub eens achter de WRT54G zet en het gehele netwerk adressen geeft in de 192.168.1.x reeks, dan is je probleem zeker opgelost.
  Je hebt nu immers 2 netwerken. Dit wordt er dan 1.
 • Dat zal niet gaan, die kabels liggen namelijk wel elders in het huis, en dan zouden een aantal van die kabels omgelegd moeten worden.
  En als alles achter de WRT54G zou zitten dan zou ik die hub niet eens gebruiken, dan kreeg alles z'n eigen aansluiting en had de laptop gewoon alleen een draadloze verbinding.
 • [quote:167a2ff9e2="kid jansen"]Dat zal niet gaan, die kabels liggen namelijk wel elders in het huis, en dan zouden een aantal van die kabels omgelegd moeten worden.
  En als alles achter de WRT54G zou zitten dan zou ik die hub niet eens gebruiken, dan kreeg alles z'n eigen aansluiting en had de laptop gewoon alleen een draadloze verbinding.[/quote:167a2ff9e2]

  Klassiek probleem met twee DHCP-servers in het netwerk… Zet de DHCP-server in de WRT54G uit… daardoor wordt de speedtouch de enige DHCP-server in het netwerk en zal iedere computer bij de speedtouch het adres verkrijgen, in de range van 10.0.0.1 >> 10.0.0.50

  Succes…
 • Dat gaat dan alleen werken als je wan poort van de WRT niet meer gebruikt, maar deze via een lan poort uplinked naar de 510 (de DHCP service op de WRT inderdaad uit zetten en deze een vast IP geven in de 10.0.0.x reeks. Dat is makkelijker om in te loggen op de wrt als je er bij moet)
 • [quote:b41af0ec30="peterkramer"]Dat gaat dan alleen werken als je wan poort van de WRT niet meer gebruikt, maar deze via een lan poort uplinked naar de 510 (de DHCP service op de WRT inderdaad uit zetten en deze een vast IP geven in de 10.0.0.x reeks. Dat is makkelijker om in te loggen op de wrt als je er bij moet)[/quote:b41af0ec30]

  Dat was ik inderdaad nog vergeten… Nu is het hele verhaal helemaal compleet…. nu moet het goed gaan…
 • Toevoeging op startpost, pingen gaat ook gewoon.

  Als ik doe wat jullie zeggen kunnen de PC's achter de WRT54G dan nog wel gewoon het internet op via de ADSL verbinding?

  Ik probeer het gewoon, en ga meteen ff zoeken naar DHCP in de router.
  Ik kan overigens ook het IP van de WRT54G veranderen, maar is dat handig? Vorige keer dat ik dat deed ging hij meteen freaken.
 • Toevoeging op startpost, pingen gaat ook gewoon.

  Als ik doe wat jullie zeggen kunnen de PC's achter de WRT54G dan nog wel gewoon het internet op via de ADSL verbinding?.
  Ja, dat gaat prima. Belangrijk is dat je de WAN poort niet meer gebruikt !!!

  Ik probeer het gewoon, en ga meteen ff zoeken naar DHCP in de router.
  Ik kan overigens ook het IP van de WRT54G veranderen, maar is dat handig? Vorige keer dat ik dat deed ging hij meteen freaken.
  Juist het start IP van de WRT moet je even veranderen naar 10.0.0.x waar de x een nummer is boven de dhcp pool van de 510. Gebruik maar 190 voor die X als je de pool range niet weet.
 • Speedtouch 510 heeft 10.0.0.138
  WRT54G 192.168.1.1 / 10.0.0.160
  alle PC's achter de hub zijn 10.0.0.15x, maar ik weet niet tot hoever dat door zou gaan als ik er meer PC op aan zou kunnen sluiten.
 • Werkt allemaal niet, ik had eerst de UTP kabel van de speedtouch uit de wan poort gehaalt van de WRT54G en in één van de lan poorten gedaan. Toen heb ik ingelogd op de WRT54G via m'n webbrowser. Daar heb ik het IP veranderd in 10.0.0.190 en DHCP uitgezet. Gesaved en meteen werkt het helemaal niet meer. Met look@lan zie ik alleen nog maar de laptop draadloos en de twee PC's achter de WRT54G. Maar ik kan niet het internet op, ik kan niet die PC's voor de WRT54G zien en ik kan ze ook niet pingen. Het wordt zo dus eerder erger dan slechter.

  Overigens kan ik vanaf mijn PC (achter de WRT54G) met look@lan eigenlijk alle PC's zien, en ik kan ze allemaal pingen. Maar de PC's voor de WRT54G kunnen niet naar mij pingen en kunnen mij ook niet zien. Ze kunnen ook niet naar de WRT54G pingen, niet met 10.0.0.160 en niet met 192.168.1.1.

  Hoe kan het dat al dat verkeer wel naar buiten kan door de WRT54G, maar niet naar binnen, is dat soms de beveiliging in de WRT54G.

  Die is namelijk niet echt nodig, want ik heb op alle PC's zonealarm staan.
  Overigens kan ik wel stellen dat ZoneAlarm niet de oorzaak van het probleem is, want als ZoneAlarm uit staat is het nog steeds zo. Alle IP reeksen die trusted moeten zijn, zijn dat ook. En de firewall staat gewoon medium voor de trusted zone en high voor internet zone.
 • Alle PC's achter de wrt moeten wel even een ip flush hebben natuurlijk. Immers de 510 staat nu dhcp te draaien en de oude 192.168.x.x adressen moeten er wel uit.
  start, uitvoeren (type) cmd (klik ok)
  Dan in het venster typen ipconfig /release
  alles springt op 0.0.0.0
  daarna ipconfig /renew
  nu zouden ze ip van de 510 moeten krijgen.
  Wat nog roet in het eten kan gooien is de utp kabel, die zou nu eigenlijk crosslink moeten zijn, maar ik meen dat de 510 automatisch z'n poort omzet.
 • Alle UTP kabels zijn normaal, zowel de patch als de zelf gemaakte
  Of de Speedtouch 510 automatisch een poort kan laten crosslinken weet ik niet, nooit nodig gehad, de linksys kan dit volgens mij wel trouwens
 • Ik probeer het allemaal vanavond wel nog een keer.
 • Ik heb de utp kabel van de speedtouch uit de wan van de WRT54G gehaald en in een lan poort gestopt.
  Ingelogd op WRT54G, ip adres veranderd naar 10.0.0.190 en DHCP uitgezet.
  Ipconfig /release
  Ipconfig /renew

  Op alle pc's, ook die achter de hub.

  Internet werkt nog steeds, maar waarom kan ik nou die W98SE PC's niet zien. Gaat netwerkinstellingen controleren, hé, bestandsdeling staat niet aan :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: aangezet, en alles loopt als een tierelier. Helemaal perfect, hardstikke bedankt, echt super.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.