Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Nieuwe modem/router; nog iets veranderen of zo plaatsen?

Anoniem
kid jansen
4 antwoorden
 • Hoi; ik krijg een nieuwe adsl modem/router. Nu vraag ik mij af of ik deze zo kan plaatsen of dat ik eerst uit de pc's de verbindingen weg moet halen en alles opnieuw moet laten beginnen?
  Ook heb ik op 1 pc een adsl usb modem aangesloten nu en hoe moet ik dat aanpakken?
  Iemand nog andere tips?
  Alvast bedankt.
 • Wat had je eerst, en wat wil je nu gaan doen. Het is niet helemaal duidelijk. En waarom gebruik je twee ADSL modems, bedoel je niet dat dat USB apparaat een (draadloze) netwerkkaart is?
  Geef duidelijk aan wat de bedoeling is, en zet ook meteen neer om welke apparatuur het gaat (merk+type).
 • Ja, sorry je hebt gelijk.
  Ik had een e-tech (connexant) adsl modem router die stuk ging.
  Dat ding heeft ip adressen uitgedeeld aan de pc's lijkt mij?
  Om toch te kunnen internetten heb ik een oude adsl usb modem van de plank gehaald, die zit nu op 1 pc. Die pc moet ook weer op de router komen.
  Nu heb ik weer een e-tech gehaald maar een nieuwer type; ook modem router en er komen in totaal twee pc's op die ik ook met elkaar wil laten communiceren.
 • Goed; het moge duidelijk zijn dat ik te eigenwijs ben om op antwoord te wachten, danwel te ongeduldig. :oops:
  Ik heb van de pc met usb modem de modem verwijdert via uninstall en verder heb ik de modem/router gewoon geplaatst, stekkers erin gestopt en het werkt……
  Internet werkt iig; communicatie met elkaar is er nog even niet bij maar lig ik niet zo wakker van; daar kom ik wel uit.
  Het lijkt of ze allebei dezelfde ip adresssen hebben gehouden.
  Wat nu echter "aan de hand" is, is dat wanneer ik de "shields up" test draai, waarin ik altijd met beide pc's door zonealarm pro volledig "stealth" werdt gehouden, ik nu met beide pc's niet meer door de test kom; gesloten en open poorten wat de klok slaat!
  Zonealarm heeft mij wel gevraagt of hij een nieuwe ip mocht accepteren en ik gaf als reactie dat die wel in de "trusted zone" mocht.
  Maar in zonealarm staat dat helemaal niet; hetzelfde als bij mijn oude modem staat er nog en je zou denken dat er een connectie bij is gekomen en dat dus er ook een extra lijntje ergens moet staan……..

  Iemand ideeën?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.