Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Printer aangesloten op router hoe moet ik nu scannen

Anoniem
None
10 antwoorden
 • ik heb mijn hp psc 750 all in one printer aangesloten op de router zodat de (hoofd)computer niet meer hoeft aan te staan als ik van een andere computer in het net werk wil printen, dat verloopt allemaal prima, maar nu komt het: als ik nu wil scannen weet geeft de printer de foutmelding dat die geen computer kan vinden waarheen hij moet scannen, dat is logies op zich want hij hangt met geen 1 kabel in een computer alleen in de router(en stopcontact natuurlijk :D ).
  Is hiervoor een oplossing een programma of heb ik verkeerde instelling wie helpt me :wink: ???
 • [quote:e17873ca32="jappi"]ik heb mijn hp psc 750 all in one printer aangesloten op de router zodat de (hoofd)computer niet meer hoeft aan te staan als ik van een andere computer in het net werk wil printen, dat verloopt allemaal prima, maar nu komt het: als ik nu wil scannen weet geeft de printer de foutmelding dat die geen computer kan vinden waarheen hij moet scannen, dat is logies op zich want hij hangt met geen 1 kabel in een computer alleen in de router(en stopcontact natuurlijk :D ).
  Is hiervoor een oplossing een programma of heb ik verkeerde instelling wie helpt me :wink: ???[/quote:e17873ca32]

  Nee je kan de scanfunctie niet meer gebruiken… De router is niet zo geavanceerd dat deze de twee richtingen kan communiceren…. Er zijn wel printservers die dat kunnen maar deze zijn wat duurder…
 • is het dan wel mogelijk dat ik een printkabel in mijn pc hang gewoon in de usb en zodra ik dan wil printen dat ik die dan even in de printer hang en die van de router er uit haal is dat wel mogelijk??
 • ik heb mijn printer via LPT op de pc aangesloten en via USB op de printserver.
  Als je alleen USB hebt, dan effe de stekker verwisselen…
 • [quote:87e2af3a8f="jappi"]is het dan wel mogelijk dat ik een printkabel in mijn pc hang gewoon in de usb en zodra ik dan wil printen dat ik die dan even in de printer hang en die van de router er uit haal is dat wel mogelijk??[/quote:87e2af3a8f]

  Dat zou mogelijk moeten zijn… Alleen moet je misschien iedere keer windows temperen… omdat deze iedere keer een nieuwe printer zal vinden als je hem via de usb aansluit…
 • oke bedankt voor de informatie
 • scannen is toch nooit mogelijk over netwerk? mn all in one is ook aangesloten op mn server, maar ik kan toch echt niet met mn clients gaan scannen met dat apparaat.
 • [quote:1ba83196ee="fabstar81"]scannen is toch nooit mogelijk over netwerk? mn all in one is ook aangesloten op mn server, maar ik kan toch echt niet met mn clients gaan scannen met dat apparaat.[/quote:1ba83196ee]wel hoor.. mijn oude Umax had die optie… werd op den duur niet ondersteund. Kostte waaarschijnlijk te veel (werk) omdat netwerken bij veel mensen vaak problemen opleverden.
  Ik vond het handig om vanaf mijn laptop te kunnen scannen als ik in de buurt was…
 • maar in windows of zo kan je niet die scanner delen zoals je een printer deelt. hoe moet je dat delen dan over een netwerk?
 • er zat destijds een tool bij…. (een jaar geleden ging mijn scanner helaas stuk..) maar velen konden niet met die tool omgaan dus werd de ondersteuning afgeschaft.. maar het werkt wel… (er werd geloof ik een soort servertje gelanceerd en die zocht je op via die tool…)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.