Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bepaalde delen van netwerk niet toegankelijk?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik zit met een klein probleempje waar ik ondertussen iets te lang voor gegoogled heb: ik heb met mijn drie huisgenoten een netwerk via 'n hub, maar mijn computer is als enige niet toegankelijk.
  Ik ben wel zichtbaar op het netwerk, maar zodra iemand mijn computer probeert te openen (danwel via het netwerk, danwel via \\Kaz, de naam van mijn computer), dan krijgen ze de mededeling dat ze niet gemachtigd zijn.

  Twee vreemde dingen: ik heb me, zoals gezegd, suf gegoogled en ALLES geprobeerd (alle instellingen nagelopen, Norton Internet Security góed verwijderd, etc. etc.), maar mijn hoofdmap (\\Kaz) blijft ontoegankelijk.

  Wél is het mogelijk om direct naar mijn gedeelde mappen te gaan. Zodra iemand in de adresbalk \\Kaz\Muziek typt, gaan ze direct naar mijn gedeelde muziekmap. Dit terwijl ik mijn C: schijf op standaard-share heb staan.

  Op zich is 't dus geen ramp, omdat iedereen uiteindelijk wel bij mijn bestanden kan komen, maar ik vind 't nogal een apart probleem. Heeft iemand zoiets eerder meegemaakt en 'n oplossing?
 • Dit komt veelal door een foutieve netbiosomzetting.
  tcp/ip, geacanceerd, wins (daar even aanpassen)
 • Dat is 't niet. Althans, op alle vier de op 't netwerk aangesloten computers staan de wins-instellingen gelijk: LMHOSTS ingeschakeld, en 'standaard' geselecteerd. Er bovenste veld is leeg.

  Misschien handig om nog even te vermelden: dat niemand ineens meer gemachtigd was om op mijn computer te komen gebeurde in principe 'zomaar'; ik heb niet met instellingen zitten vogelen. Wél heb ik, vlak voordat 't gebeurde (half jaartje geleden), Norton Internet Security verwijderd, en pas onlangs kwam ik erachter dat het programma niet volledig verwijderd was.

  't Blijft dan overigens nog wel vreemd dat mijn mappen toegankelijk zijn, maar \\Kaz niet.
 • bij het delen van de mappen (hd) staat standaard alleen lezen aan, hier moet je het veranderen in volle rechten willen ze meer doen dan alleen kijken
 • Ik heb het als volgt: eigenschappen van C: -> Beveiliging -> Geavanceerd -> Machtigingseigenschappen voor 'iedereen' -> 'door map bladeren/bestand uitvoeren', 'map weergeven/bestand lezen', 'leeskenmerken', 'uitgebreide leeskenmerken', en 'leesmachtigingen' aangevinkt.

  Wederom, net als de andere gebruikers van 't netwerk.
 • [quote:e7dc8971f4="Kaz van Kooten"]Ik heb het als volgt: eigenschappen van C: -> Beveiliging -> Geavanceerd -> Machtigingseigenschappen voor 'iedereen' -> 'door map bladeren/bestand uitvoeren', 'map weergeven/bestand lezen', 'leeskenmerken', 'uitgebreide leeskenmerken', en 'leesmachtigingen' aangevinkt.

  Wederom, net als de andere gebruikers van 't netwerk.[/quote:e7dc8971f4]

  Heb je de map wel als gedeelde map staan en ook "bestands en printerdelen" aan staan bij je netwerkinstellingen?

  Op win2000 en XP machines moeten de gebruikers die toegang willen hebben ook bestaan op die pc… dus gebruikers aanmaken op die pc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.