Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wachtwoord

Anoniem
None
9 antwoorden
 • hallo

  ik bouwde tot voorkort al mijn pc's zelf.
  maar ik zag laatst een pc in de aanbieding kant en klaar van HP en die heb ik toen genomen.
  het werkt perfect tot ik mijn netwerk wilde aan maken.

  ik heb 4 computers in mijn netwerk via een router heeft altijd goed gewerkt.
  nu wilde ik deze computer toe voegen wat ook nog ging.
  en ze zagen elkaar ook allemaal…
  maar toen ik via een andere computer mijn gedeelde bestanden wilde gaan bekeken stuite ik op een probleem.
  ik liet de computer zooeken naar alle computers in het netwerk en klikte op mijn niewe hp ne er werd ineens om een wachtwoord en gebruikersnaam gevraagt……

  ik heb alles geprobeert.
  toen het met een vriend er bij nog niet lukte heb ik hp gebeld en die konden ook niks bedenken…..

  dus….

  wie weet een oplossing???
 • En als dan de gebruikernaam en het wachtwoord (van de HP PC) in klopt, doet die het nog niet? Zijn er soms meerdere gebruikers aangemaakt op de HP? Het administrator account heeft een wachtwoord?
 • nee ik heb verder geen wacht woorden op de pc
 • en als je het gast account aanzet?
 • Gaat het op die nieuwste PC om Windows XP? In dat geval had ik destijds bij mijn nieuwe systeem precies het zelfde. De leverancier bracht me telefonisch meteen de oplossing, en deze was in mijn geval verbluffend eenvoudig:
  Ga naar Start/Instellingen/Netwerkverbindingen en klik op "Thuisnetwerk of een klein bedrijfsnetwek installeren". Hiermee wordt een wizard gestart die je gewoon doorloopt. Bij mij was het hiermee voorelkaar.
 • [quote:4e215b9855="J. de Boer"]Gaat het op die nieuwste PC om Windows XP? In dat geval had ik destijds bij mijn nieuwe systeem precies het zelfde. De leverancier bracht me telefonisch meteen de oplossing, en deze was in mijn geval verbluffend eenvoudig:
  Ga naar Start/Instellingen/Netwerkverbindingen en klik op "Thuisnetwerk of een klein bedrijfsnetwek installeren". Hiermee wordt een wizard gestart die je gewoon doorloopt. Bij mij was het hiermee voorelkaar.[/quote:4e215b9855]

  dit heb ik gedaan.

  en die gast account aan zetten werkt inderdaad.
  in middels had ik de gebruikersbnaam al gevondenven het was zonder wacht woord…

  maar nu ben ik bij het volgende probleem.
  nu zegen de andere pc's dat ze niet dejuiste machteging hebben.
  waarschijnlijk is het gewoon de firewall dus ik ga die proberen in te stellen.
 • Om de XP firewall in te stellen op lan verkeer, kun je het beste (makkelijkste) gewoon op elke xp pc even de netwerkwizard draaien (geen diskette maken, maar kies handamatig) De juiste poorten worden nu open gezet en netbios omzetting staat dan goed (wel even inschakelen als de wizard er mee komt)
 • je moet ook bij de nieuwe computer de schijven zelf delen (ik neem aan dat je dit al hebt gedaan)… verder moet je in datzelfde schermpje ook aanklikken: Netwerkgebruikers mogen mijn bestanden wijzigen.
  Anders kan je er volgens mij zoizo niet op. Als het goed is staat er bij hetzelfde schermpje ook nog iets over Met Wachtwoord Beveiligen, moet je die ook even UIT zetten.
 • [quote:e971ec6e41="Moist.Sun-Tzu"]Netwerkgebruikers mogen mijn bestanden wijzigen.
  Anders kan je er volgens mij zoizo niet op.[/quote:e971ec6e41]Je kan er wel bij, maar er kan niks gewijzigd worden. Ik heb deze optie om veiligheidsredenen (per ongeluk overschrijven of wissen) iha uit staan. Bestanden zijn verder goed bereikbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.