Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL en Dialers

Anoniem
peter444
4 antwoorden
 • Ik heb totnutoe internet via de kabel maar ga binnenkort over op ADSL.
  Ik heb me nooit drukgemaakt over dialers omdat de kabel helemaal los staat van de telefoonlijn maar met ADSL is dat anders.
  Mijn vraag is of ik nu wel goed moet gaan letten op dialers of kunnen die bij ADSL ook niet voor hoge telefoonrekeningen zorgen.
 • Ik heb ff de faqs bij verschillende internetproviders (o.a. deze) nagegaan en overal is de conclusie dat een dailer geen kwaad kan op een breedbandverbinding. Als je op dezelfde pc ook nog een modem met inbelverbinding hebt aangesloten moet je wel uitkijken.

  Een goede virus- of spywarescanner houdt dailers ook buiten de deur. Ook bij ADSL geen overbodige luxe, want ook al kost het niet direct geld, het vervuilt je systeeminstellingen wel.
 • Als je zorgt dat er geen telefoonverbinding mogelijk is, dus telefoonmodem uit je systeem halen of telefoonkabel uit je telefoonmodem halen, dan kan er GEEN dialer aktief worden.
 • Gisteren ging het tv-programma van Radar ook over dailers en aanverwante rotzooi, inclusief de verhalen van enkele slachtoffers die er voor vele honderden euro's schade aan hadden opgelopen. Het schijnt dat ze in Den Haag eindelijk wakker zijn geworden en aan wetgeving gaan werken om consumenten beter te beschermen.

  meer info: http://www2.trosradar.nl/PHP/news/28/1816

  Kwam nog de volgende link tegen met veel tips om dit soort ellende te voorkomen:

  http://www.surfopsafe.nl/index/dossiers/dialers/tips.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.