Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Van ISDN naar "gewone" aansluiting?

Anoniem
r.bornkamp
3 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb al sinds lang een ISDN-aansluiting (dat was toen lekker snel…) maar nu alweer enige jaren ASDL. Eigenlijk wil ik die ISDN-aansluiting omzetten naar een gewone enkele telefoonaansluiting (ik wil met VOIP nog even wachten). Maar ik heb nu bv. een ISDN Alcatel Speedtouch Home modem. Is zo'n ding nou ook bij een gewone aansluiting bruikbaar, of zit ik aan een nieuw modem vast?
  En zitten er nog andere adders onder het gras? Kan ik één oud ISDN-nummer behouden?
  Een ander aspect is, dat ik ivm met die migratie naar XS4ALL overweeg om naar Speedlinq over te stappen, waar je dan toch een gratis modem bij krijgt zodat ik dan gratis een "normaal"modem kan kiezen.

  Alvast bedankt voor elke tip!

  Rob
 • Je hebt inderdaad een nieuw modem nodig. Ook je ADSL abonnement moet waarschijnlijk gemigreerd worden. Dus om dit te doen tegelijkertijd met een overstap naar een nieuw abonnement is wel een goed idee.
  Mogelijk zit je wel een aantal dagen zonder internet. Je kunt je nieuwe abonnement waarschijnlijk pas aanvragen als je telefoonlijn is overgezet naar pots. Anders loop je het risico dat je weer een ISDN abonnement krijgt.
 • http://www.google.nl/search?hl=nl&hs=aSp&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official_s&q=isdn+adsl+omzetten+naar+analoog&spell=1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.