Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

all in one printer koppelen aan printerserver

Anoniem
c2
8 antwoorden
 • ik heb inmiddels 2 printerservers (sitecom usb server) geprobeert te koppelen aan mijn all in one Epson Stylus photo rx425 maar wil niet lukken. De server ziet de printer niet. Is het zo dat een all in one niet wordt ondersteunt door een printerserver? Is er een server die hiermee geen problemen geeft.
 • Een printserver hoeft de aangesloten printer ook niet te herkennen. Je sluit hem aan en op de pc's die ernaartoe moeten printen, installeer je de printdrivers en laat je de printer printen naar een aangemaakte printpoort met het ipadres van de printserver.
 • dat dacht ik ook maar toch werkt het niet hier. Heb de server maar teruggebracht. Ik heb de server precies zo aangesloten zoals werd aangegeven en de driver geinstalleerd maar helaas geen resultaat.
  Het heeft dus niet te maken dat ik een all in one heb? Heb nl bij sweex de opmerking gezien dat die servers niet compatabel zijn met een all in one.
 • Het niet compatible zijn, slaat volgens mij hooguit op het niet ondersteunen van alle functies van de printer. Zo kan ik me wel voorstellen dat scannen en/of fax functies niet werken, maar printen moet volgens mij altijd kunnen.
 • Probeer eerst de printer lokaal te installeren.
  Vervolgens via eigenschappen van de printer de poort aanpassen. Dus niet printen naar de lokale lpt poort maar naar het ip adres van de printserver.

  Overigens zal alleen de printerfunctie werken. Scannner en andere functie zal niet gaan werken.
  Wij hebben zeld een office all in one in een netwert hangen.
 • ok, zodra ik er weer een heb aangeschaft zal ik het maar weer eens proberen. Dat alleen de printerfunctie zal werken begrijp ik. Maar meer heb ik ook niet nodig voor de andere pc's in het netwerk. Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.
 • All in ones en printservers bijten elkaar! Ik heb een msi router met printserver, mijn hp all in one was niet werkend te krijgen, het schijnt dat door de vele mogelijkheden van zo'n all in one de printserver a.h.w het spoor bijster raakt.

  Misschien dat er servers zijn die wel werken, maar daar moet je je goed over laten informeren!
  Ik acht de kans dat het niet gaat werken groter dan andersom!
 • Kies dan meteen voor een all in one die geschikt is voor het netwerk. Dan ben je meteen van een hoop problemen af.
  Als je een normale al in one aan een printserver krijgt is het nog alleen maar voor de printfunctie. Bij de netwerk verie heb je ook meteen het scannen e.d. in een netwerkverisie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.