Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Nogmaals: verbinding Win98SE --> Win2000

Anoniem
perloc
3 antwoorden
  • Als ik probeer om w98 –W2000 te verbinden vraag w98 om een password. Ik zou niet weten welk. De vorige keer had ik hetzelfde probleem als deze keer. Na de vorige keer de oplossing te hebben gevonden door in W2000 met veel graafwerk via de Administrating tools in Control panel, alle "Access Control setting" te hebben aangeklikt, heb ik nu weer hetzelfde.
    De HD van de Win98 computer is defect geraakt (bekende "klik des doods"). Nieuwe erin, Win98 en WinME op twee partities met Bootmagic geinstalleerd, en bovenstaande password vraag is weer opnieuw verschenen. Het verschil met vorige keer is dat nu alle access controls in W2000 WEL aanstaan.
    Ik heb 4 windows-zen: WinXP - 2000 - ME en 98. Omdat ik programmeer heb ik deze nodig omdat iedere continuiteit tussen de Windows-zen volledig ontbreekt. Vorige keer kon ik ALLE verbindingen maken zonder passwords. Nu met de installatie van de nieuwe HD in W98/ME (met WinME gaat het trouwens WEL zonder password) lukt het niet meer vanW98 –> W2000.
    Wie kan me helpen!
  • Bestands en Printer deling staat op W98 geinstalleerd? en schijf of dir gedeeld?
  • [quote:c4a667dedb="perloc"]Als ik probeer om w98 –W2000 te verbinden vraag w98 om een password. Ik zou niet weten welk.[/quote:c4a667dedb]Krijg je een tekst te zien die IPC$ bevat? In dat geval weet Windows 2000 ook niet wat er moet gebeuren. Dit is voor mij een gebruikersnaam probleem. Wanneer het netwerk met ME wel werkt, zou ik met gewoon 98 ook geen problemen verwachten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.