Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless (Belkin) werkt alleen voor administrators

Anoniem
lock2nl
7 antwoorden
  • Ik heb een wireless kaart van Belkin geinstalleerd (F5D7001). Netwerk werkt goed, zolang je als administrator aangemeld bent. (XP prof.)

    Bij administrator kun je "radio inschakelen", waarna de verbinding tot stand komt. Voor normale gebruikers staat de Radio uitgeschakeld. In het controle paneel van Belkin kun je een vinkje zetten bij radio inschakelen, maar er gebeurd niets, en bij een volgende keer opstarten is het vinkje weg. Gevolg: een rood kruisje door het icoontje.

    Ik wil het graag werkend krijgen, zonder iedereen administrator te maken! Wie heeft dezelfde ervaring, wie heeft een tip!

    groeten,
    rudolf
  • Want ik ken het probleem…
  • [quote:b29fb8e472="ruudatwish"]Ik heb een wireless kaart van Belkin geinstalleerd (F5D7001). Netwerk werkt goed, zolang je als administrator aangemeld bent. (XP prof.)

    Bij administrator kun je "radio inschakelen", waarna de verbinding tot stand komt. Voor normale gebruikers staat de Radio uitgeschakeld. In het controle paneel van Belkin kun je een vinkje zetten bij radio inschakelen, maar er gebeurd niets, en bij een volgende keer opstarten is het vinkje weg. Gevolg: een rood kruisje door het icoontje.

    Ik wil het graag werkend krijgen, zonder iedereen administrator te maken! Wie heeft dezelfde ervaring, wie heeft een tip!

    groeten,
    rudolf[/quote:b29fb8e472]

    Probeer eens alle verwijzingen naar de Belkin in het register naar "all users" of te kopieren naar een andere gebruiker. Het lijkt erop dat er een aantal registerinstellingen niet ingesteld zijn tijdens het installeren voor alle gebruikers.
  • …zou replyen. Dit probleem is niet uniek hoor. Ook de 7000 serie heeft er last van. Voor de 7001 serie is een patch gemaakt. Belkin staat met dit probleem al in de hall of shame. :oops: ..

    Ik kan je verzekeren:zelfs het toekennen van admin rechten ipv local uer rechten aan de software die dewlankaart start, het tweaken van het registere zodatde kaart start voordat een user zich ook maar aanmeldt, het helpt niks. Mijn conlusie is dat sommige software altijd checked of een admin is ingelogd. Niet ingelogd ? Geen verbinding.

    Zelf heb ik die 7001 kaart gekocht nadat ik tegen hetzelfde probleem aanliep met 7000 kaarten. De software die erbij geleverd wordt werkt wel. Maar de 7001 kaart is in feite een absurd ding met een broadcom chip. Zeer matige antenne, matig onrvangst dus. En elke antenne van dit soort kaarten kan je 180 draaien en naar boven te richten. Nokjes op de antenne ( ook niet verwisselbaar) veroorzaakte dat bij mij de antenne alleen naar beneden wijzend kon worden gedraaid ! Ik heb er wel wat op gevonden maar vraag niet wat… :roll:
  • Is opgelost bij mij. Het werkt nu probleemloos voor alle users, zonder dat ze admininistrator zijn. Heb tevens het gevoel dat de driver de verbinding vaker op de maximale snelheid kan laten draaien. Heb nu bijna altijd een 54Mbit verbinding, met router en ontvanger op verschillende etages in mijn huis.

    Heb een nieuwe driver gevonden, op de ftp server van Belkin. Heb je interresse, mail even.

    gr.
    rudolf
  • Bij werkt het ok hoor. Maar ik kan niet meer op die ftp site komen ! Heb jij die link nog ? Mogelijk dat ze de boel verhuisd hebben…
  • klopt. Merkt ik ook. Ik heb 'm nog wel op mijn schijf staan. Kun je 5MB in je inbox ontvangen?

    gr.
    rudolf

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord