Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

bestanden delen draadloos netwerk

Anoniem
peterkramer
10 antwoorden
 • ff een vraagje: Kan ik bestanden delen en printen met een draadloze netwerkverbinding ? ik heb namelijk op mijn kamer een laptop staan en die zit op internet via een draadloze linkys router. Ik heb al vanalles geprobeert maar het lukt met niet.
 • Ja, dat kan. Wel moet je je firewal goed instellen en moet je voldoende rechten hebben op de andere PC om te mogen printen en de bestanden te mogen gebruiken.
 • http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html
 • bedankt voor het antwoorden, maar ik ben er nog niet helemaal uit.
  ik kan wel gewoon goed internetten op mijn laptop maar ik kan de andere computer niet vinden op mijn laptop. En hoe zou ik de firewal dan moeten instellen ?

  alvast bedankt :D
 • owja ik heb ook voldoende rechten
 • ik ben ook bezig mijn draadloos netwerk te beveiligen, op de site http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html staat: Zorg er eerst voor dat u de draadloze router instelt op WPA. Het gemakkelijkst is daarbij gebruik te maken van een Pre Shared Key (PSK), een zin als wachtwoord waarmee toegang verleend wordt tot het netwerk.
  Hoe moet ik dit doen ?

  alvast bedankt
 • Heb je op beide PCs wel ingesteld dat je mappen en schijven wilt delen??
 • [quote:f2a366990a="martijn12"]ik ben ook bezig mijn draadloos netwerk te beveiligen, op de site http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html staat: Zorg er eerst voor dat u de draadloze router instelt op WPA. Het gemakkelijkst is daarbij gebruik te maken van een Pre Shared Key (PSK), een zin als wachtwoord waarmee toegang verleend wordt tot het netwerk.
  Hoe moet ik dit doen ?

  alvast bedankt[/quote:f2a366990a]

  Altijd eerst de handleidingen lezen voordat je iets gaat aanleggen….

  In het configuratiescherm van je Accesspoint gaan en daar onder beveiliging WPA opzoeken… Alleen je netwerkkaartjes moeten het ook ondersteunen. Onder windows 98 moet je het wpa apart instellen…. er moeten wat extra protocollen geinstalleerd worden die standaard niet mee geleverd worden.

  Wat betreft het delen: Alle computers moeten zich in dezelfde werkgroep bevinden. Op de computer waarbij je de bestanden en printer wil delen moet je het "delen van bestanden en printers" onder netwerkinstellingen aan hebben staan. Daarna moet je bij de printer en de map aangeven dat je deze wil delen. En bij windows 2000 en XP moet de andere computer c.q. gebruiker een account met voldoende rechten hebben op de computer die de bestanden deelt. Anders krijg je geen toegang tot de bestanden.

  gr RK.

  PS: Nog een tip: Sluit bij het configureren van je AP het ap via een vaste netwerkkabel aan… zodra je namelijk WPA-beveiliging instelt verlies je de verbinding naar je AP…
 • bedankt voor het beantwoorden.
  het is me gelukt om hem te beveiligen :)
  wat betreft de handleiding die was engels dus ik snapte het niet zo goed
  de bestanden delen lukt nog steeds niet. ik heb op de computer en mijn laptop voldoende rechten, ze zitten in dezelfde werkgroep, delen van bestanden staat op de computer en mijn laptop aangevinkt en ik heb een een paar bestanden gedeeld. Alleen op de laptop kan ik de ander computer niet vinden :S hoe kan dit ?
 • hallo
  ik ben erachter gekomen dat als ik mijn laptop met een kabel aansluit op de router dat ik wel bestanden kan delen maar als ik draadloos verbinding heb lukt het niet hoe kan dit ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.