Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem Sitecom Ethernet kaart onder Windows 98SE

Anoniem
Lou van Wijhe
4 antwoorden
 • Beste *.*

  Ik heb geprobeerd bij mijn zoon Wanadoo ADSL te installeren maar ben helaas niet ver gekomen.

  Ik heb een Sitecom Ethernet kaart geplaatst en volgens de instructie een driver voor Windows 98SE gedownload. Tijdens de setup vroeg Windows om plaatsing van de Windows 98-CD (na veel gezoek nog een gekopieerd exemplaar gevonden) maar daarna liep alles in het honderd. Er werd geprobeerd bestanden te vinden op de CD die er niet op stonden, te beginnen met ARP.exe.

  Ik heb dat bestand inderdaad niet gezien op de CD, er staan voornamelijk gecomprimeerde (CAB) bestanden op. Kan het zo'n speciale restore-CD zijn? Het ik een verkeerd exemplaar? Windows geeft nu ook bij het opstarten allerlei foutmeldingen over ontbrekende .vxd bestanden. Mijn zoon is inmiddels erg blij maar niet heus… :x

  Ik houd me aanbevolen voor tips, waarvoor bij voorbaat dank!

  Lou
 • Recovery-CD of niet, het lijkt er in ieder geval op dat die W98SE CD niet deugt.

  Dat er op die CD .CAB bestanden staan zegt op zich niets, ook op een complete installatie-CD staan die.

  .vxd bestanden zijn de virtual device drivers die Windows nodig heeft voor de netwerksoftware en als die ontbreken werkt het niet (zoals je zelf al vastgesteld hebt :wink: ).

  Een in goede staat verkerende Win98SE CD op de kop tikken lijkt mij de oplossing, en zo moeilijk moet dat niet zijn. Iedereen die al wat langer met computers in de weer is heeft nog wel ergens zo'n ding in de kast liggen.

  Gr,
  Jim
 • Bedankt voor de reactie, Jim. Vanmorgen bezoek ik nog een paar vrienden die in hun kasten aan het zoeken zijn naar een oorspronkelijke CD. En dan nog maar eens proberen…

  Lou
 • Die .CAB's moet je dus wel hebben. Wat er iha gedaan moet worden is dat die installatie map met .CAB's moet worden gekozen. Verder kan je door op details te klikken achterhalen welk .CAB wordt gezocht en ook welk bestand in die .CAB wordt gezocht. Heel soms steggel ik daarmee een beetje wanneer ik zeker weet dat het gezochte bestand al lang is geinstalleerd (dan kies ik gewoon dat bestand). Die ARP.EXE is een netwerk opdracht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.