Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL modem verplaatsen

Anoniem
ac70
12 antwoorden
 • Hallo,

  We zijn een poos terug van Wanadoo direct naar wanadoo family overgegaan. Sindsdien heb ik af en toe problemen met de internet verbinding, hij valt uit. Mijn modem is dmv een ongeveer 20 m. kabel verbonden met de ISRA.
  Nu wil ik de modem dus zo vlak bij mogelijk de isra zetten. het probleem is dat die lange kabel helemaal achter de muur is verwerkt. Hij komt dan bij de 2 computers uit op zolder in een outlet.

  Vanaf de outlet gaat de kabel de adsl ingang van mijn modem in. de modem is vervolgens verbonden met een switch waar die 2 pc`s op aangesloten zijn. Als ik nu de modem bij de isra zet, is het mogelijk om die lange kabel met 4 aders die naar de outlet gaat te koppelen aan de switch dmv een UTP kabel? Ik het geprobeerd maar het werkt niet. Doe ik iets fout of kan zoiets helemaal niet? Ik weet dat een UTP kabel 8 aders heeft maar volgens mij moet ie met 4 ook kunnen werken toch?

  Ik weet het, het is een lang verhaal maar misschien kan iemand mij helpen

  Bedankt,
  ac
 • Een telefoonkabel is geen utp kabel. Soms werkt het wel, maar in jouw geval blijkbaar niet. Je zou eens kunnen denken aan een draadloze oplossing.

  Als het vantevoren wel goed werkte, en er is technisch niets veranderd, zou je wanadoo natuurlijk ook eens aan het jasje kunnen trekken.
 • Waarschijnlijk gaat dat niet goed werken. Een gewone telefoonkabel is niet getwist. Daardoor krijg je inductiestromen die de signalen verstoren.
  Een afstand van 20 meter is dan veel te lang.

  Wel kan je aan 1 kant een nieuwe kabel vast maken aan de oude en dan aan de andere kant de kabel door trekt, hoef je niet de muur open te breken.
 • [quote:7393715189="gerben"]Een telefoonkabel is geen utp kabel. Soms werkt het wel, maar in jouw geval blijkbaar niet. Je zou eens kunnen denken aan een draadloze oplossing.

  Als het vantevoren wel goed werkte, en er is technisch niets veranderd, zou je wanadoo natuurlijk ook eens aan het jasje kunnen trekken.[/quote:7393715189]

  Draadloos van de isra naar de zolder? Ik weet niet of het gaat werken. En wanadoo? ja die heb ik al gebeld. Hun antwoord is: modem dichter bij de isra plaatsen, en dat is nu juist het probleem.
  Bedankt voor het meedenken
  ac
 • [quote:9e50d7ede8="HermanH"]Waarschijnlijk gaat dat niet goed werken. Een gewone telefoonkabel is niet getwist. Daardoor krijg je inductiestromen die de signalen verstoren.
  Een afstand van 20 meter is dan veel te lang.

  Wel kan je aan 1 kant een nieuwe kabel vast maken aan de oude en dan aan de andere kant de kabel door trekt, hoef je niet de muur open te breken.[/quote:9e50d7ede8]

  Het laatste wat ik zal proberen als niets anders kan, is inderdaad een UTP kabel doortrekken met zo min mogelijk schade.
  Maar kan een tel. kabel met 4 aders niet "verlengt" worden met een UTP? Ik heb volgens mij ergens gelezen dat een UTP kabel ook niet alle 8 aders gebruikt maar slechts 4. De overige aders zijn inderdaad voor ruis en andere zaken die de stabiliteit van de verbinding zouden kunnen storen. Kortom, als ik me goed kan herinneren zijn 8 aders niet verplicht, wel beter natuurlijk.
  Bedankt voor het meedenken. Heb je nog meer tips?
  ac
 • Niemand?? :cry:
 • Als het ook maar enigszins mogelijk is, zou ik de gehele kabel vervangen door een goede kwaliteit UTP kabel.
 • Het is een cat 5 kabel met 4 aders. Volgens mij moet het wel goed zijn

  ac
 • Cat5 heeft toch 8 aders? Vieraderige kabeltjes werken bij mijn weten meestal slecht. Heb wel eens zo'n kabeltje gezien van anderhalve meter, was geen land mee te bezeilen.
 • Het staat cat 5 erop. Volgens mij zijn deze kabels voor telefoon bedoeld. En zo gebruik ik hem ook, om de isra met het modem te verbinden. Bestaat zoiets als een soort "overloop stekkertje" waar je aan 1 kant zo'n 4 aders kabel in stopt en aan de andere kant een 8 aders kabel. Als dit niet bestaat, heb je nog wat tips die ik uit zou kunnen proberen? Ja ik weet het….. nieuwe kabel doortrekken, maar zoals ik al zei is dit het laatste wat ik wil gaan doen. Ik dacht misschien kan ik de aders zo kan "vlechten" dat ie wel werkt als een gewone cat 5. Ik kan me herinneren dat bij een gewone cat 5 ook niet alle 8 aders voor data gebruikt worden

  bedankt,
  ac
 • Dat klopt inderdaad, je hebt vier data aders, elk omwikkeld door een gaarde ader, die voor de afscherming zorgen. Kijk eens of het toch niet een 8-aderige is, waarvan er 4 kort zijn afgeknipt. Stukje isolatie verwijderen zou duidelijkheid moeten scheppen.
 • Er zijn inderdaad CAT5 kabels met maar 2 aderparen (dus 4 draadjes) en dat werkt gewoon. Het gaat om de (hoeveelheid per mtr) twist die in de draad zit welke bepaald of het CAT5 of 4 of 3 is. (cat5e en hoger uitgesloten)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.